Banii strânşi la bal, trimişi la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
27 de obiecte au fost scoase la licitaţie
27 de obiecte au fost scoase la licitaţie

80.000 lei au fost strânşi la cea de-a IV-a ediţie a Balului de caritate Rotary Club “Danubius” Giurgiu. Banii vor fi investiţi în modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce în anii anteriori au fost făcute şi alte investiţii pentru reabilitarea altor secţii.

A patra ediţie a Balului de caritate Rotary Club “Danubius” Giurgiu a avut loc aseară, la Restaurantul Dana V, şi a reunit atât afacerişti, personalităţi ale oraşului dar şi directori ai instituţiilor deconcentrate. Cei aproximativ 180 de invitaţi au licitat pentru 27 de obiecte, printre care: seturi de vinuri, casete de bijuterii, icoane dar şi un fier de călcat cu cărbuni din secolul XIX.
Scopul acestei ediţii a fost cel de a aduna fonduri pentru modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Păduri puse gaj pentru afaceri de un milion de euro

Pictură în ulei, licitată la 5.000 lei

“ După reacţia participanţilor, balul din acest an a fost cel mai bine realizat iar răspunsul oamenilor cu potenţial financiar nu a întârziat să apară. Banii pe care i-am strâns sunt suficienţi pentru cumpărarea unei aparaturi mai complexe, paturi, şi tuburi de oxigen “, a declarat Florin Barac, preşedintele Clubului Rotary “Danubius” Giurgiu, pentru “Adevărul de Seară”.
Unul dintre obiectele scoase la licitaţie aseară a fost un set de mingi de tenis cu autograful lui Ilie Năstase pentru care preţul de pornire a fost 100 lei, ulterior fiind adjudecat la 1.900 lei de către reprezentanţii Alpha Gas.
Printre cele mai scumpe obiecte licitate a fost şi o pictură în ulei intitulată “Metamorfoza” şi semnată Petre Ionescu. Cu acelaşi preţ de pornire, tabloul a fost licitat în final la 5.000 lei.
Participanţii au fost dispuşi la donaţii, societatea comercială Case Utilaje Construcţii donând 10.000 lei pentru reuşita scopului balului.
“Am ales sistemul sanitar pentru că fondurile alocate acestui sector sunt foarte sărace. În anii trecuţi s-au mai strâns bani pentru alte secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă şi nu numai”, a mai spus Florin  Barac.
Prima ediţie a balului a fost dedicată strângerii de fonduri pentru reabilitarea centrului de dializă, unde au fost investiţi 40.000 lei.
“În a doua ediţie a balului s-au strâns bani pentru dotarea şi reabilitarea salonului de terapie de pe secţia pediatrie. Acolo s-au cheltuit 40.000 lei. Am dotat Direcţia pentru Protecţia Copilului cu purificatoare de apă şi ne-am ocupat de asemenea şi de reabilitarea centrului de recuperare sportivă”, a precizat Barac.
În fiecare an,  Rotary Club “Danubius” Giurgiu oferă burse unor copii cu posibilăţi materiale reduse dar cu rezultate excepţionale la învăţătură.
“În prezent patru copii au burse din partea noastră. Ei primesc lunar 400 lei. Noi răsplătim excelenţa şi ne-am făcut o tradiţie din asta”, a mai spus preşedintele clubului.
Invitaţii la bal s-au întreţinut cu muzică de operetă interpretată de doi tenori din Cluj.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite