Păduri puse gaj pentru afaceri de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Composesoratului Bucova este acuzat că a împrumutat bani din bancă girând cu pădurile oamenilor. Sumele uriaşe rulate în afacerile din pădurile judeţelui generează un nou schimb de plângeri penale între Ghiorghioni şi Răduţă.

Scandalul dintre Romeo Răduţă, un afacerist din domeniul forestier, şi preşedintele Composesoratului Bucova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, îşi consumă un nou episod. Răduţă lansează noi acuzaţii grave la adresa lui Ghiorghioni, pe care îl suspectează de nereguli şi afaceri necurate.

„Ne-a girat pădurea la bancă fără acordul proprietarilor. A scos un milion de euro printr-o hotărâre falsă. Este vorba de hotărârea Nr. 12A/21.05.2006. A mai girat cu proprietăţi de-ale lui, o casă veche şi un teren. Aceşti bani erau destinaţi unui drum prin programul SAPARD, pentru care exista cofinanţare de 500.000 de euro. S-a apucat de drum, şi-a luat dreptul de acolo, şi noi am rămas cu un drum care, în momentul de faţă, este aproape impracticabil”, reclamă Răduţă.

Pagube de milioane

La polul opus, Ionesie Ghiorghioni îi impută lui Răduţă pierderea a 1.100.000 de lei. „Când am luat pădurea, 60 la sută era inaccesibilă. Am accesat un program SAPARD, în valoare de 500.000 de lei, am făcut drum, am deschis pădurea. Încă 500.000 au venit dintr-un credit de la BRD. Mai aveam nişte cheltuieli neeligibile, care nu sunt incluse în proiect, dar care trebuiau achitate la sfârşitul lui. Din cauza lui am pierdut 800.000 de lei care se cuveneau anului 2008 şi pe 2009 pentru curăţarea pădurilor. Din penalităţi, am mai pierdut 300.000”, se apără preşedintele Composesoratului Bucova.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite