În plină criză, sediul primăriei Galaţi se vinde cu 5.5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este suma pe care o cere Pierre Macri, moştenitorul clădirii, pentru a renunţa la imobil în favoarea administraţiei locale. Moştenitorul spune că mai are şi alte oferte, mai generoase, pentru achiziţia imobilului. Propunerile vin din SUA şi China.

Decizie surprinzătoare a conducerii Primăriei Galaţi, care a decis să nu mai continue procesul în justiţie cu Pierre Macri, moştenitorul clădirii de pe strada Domnească nr. 38, unde instituţia îşi are sediul.

Citiţi şi:

Primăria Galaţi a rămas fără sediu


Şi-au retras apelul


Reprezentanţii municipalităţii şi-au retras apelul declarat la Tribunalul Galaţi. Prin urmare, sentinţa Judecătoriei Galaţi a rămas definitivă, iar acum Pierre Macri este proprietar cu acte în regulă pe fostul „Grand Hotel", transformat după naţionalizare în sediul Primăriei Galaţi.

EXCLUSIV/Noul proprietar al clădirii Primăriei: "Vor plăti chirie de cel puţin 60.000 de euro pe lună sau îşi vor căuta un alt sediu"


Asta în condiţiile în care primarul excludea categoric în urmă cu câteva luni orice posibilitate de retrocedare a imobilului:

„Mă apucă durerile de cap. Acest sediu este luat ilegal. A fost societate pe acţiuni şi aşa trebuie să rămână. Legea 10, privind casele naţionalizate, este făcută prost".

Divorţ între Primărie şi Casa Căsătoriilor


Municipalitatea gălăţeană a pierdut, pe lângă propriul sediu şi parcarea adiacentă, precum şi un mic părculeţ din vecinătatea clădirii, fiind vorba în total de 3.262 de metri pătraţi.

Lupta în instanţele gălăţene a durat nouă ani, timp în care Pierre Macri a trebuit să dovedească că este moştenitorul lui Dimitris Macri, unul din cei mai bogaţi oameni din Galaţi la începutul anilor 1900.


Evaluările paralele efectuate de Primăria Galaţi şi moştenitorul fostului proprietar al clădirii de pe strada Domnească nr. 38 au stabilit că că imobilul valorează peste cinci milioane de euro.


Problema e că municipalitatea nu are bani în momentul de faţă pentru a achita o asemenea sumă, ce reprezintă o parte substanţială din bugetul anual al municipiului Galaţi, cifrat la 137 de milioane de euro.


„Deocamdată, nu avem bani să cumpărăm sediul în 2010. Nu există în buget o astfel de sursă. Vom merge, sperăm, pe plata unei chirii". Trebuie să vedem ce spune şi Direcţia Economică din Primărie", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Curg ofertele


Pierre Macri nu duce lipsă de oferte pentru actualul sediu al Primăriei Galaţi. Din discuţia cu el am aflat că un consorţiu de asigurări din SUA a oferit şase milioane de euro pentru clădire, iar o firmă din China a plusat până la şapte milioane de euro. Macri a declarat că ia în calcul toate ofertele, dar că ar prefera să vândă clădirea către Primărie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite