Astăzi se decide soarta penalităţilor la întreţinere. Gălăţenii datorează milioane de euro către Apaterm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, primarul Dumitru Nicolae, conducerea SC Apaterm şi reprezentantul RomInsolv SRL, administratorul judiciar al societăţii, se vor întâlni pentru a discuta despre modalitatea de ştergere a penalităţilor către populaţie.

Conform primarului Nicolae, Legea 175 cunoscută drept legea „Ciucă" este imposibil de practicat la Galaţi. Cu toate acestea, edilul îi sfătuieşte pe locatari să meargă să-şi plătească datoria curentă. Întrebat ce garanţie vor avea oamenii că vor scăpa de penalităţi, răspunsul primarului Nicolae a fost de domeniul hilarului : „garanţia omului cu păr alb".

CITEŞTE ŞI : Ştergerea penalităţilor se aplică la Galaţi.Numai până pe 23 iulie!

„Prima mea grijă este să rezolv problema penalităţilor. Cetăţenii trebuie să plătească după Legea Datornicului, nu după Legea Ciucă. Altfel, nu au nicio şansă să li se şteargă penalităţile.Tuturor persoanelor care au ajuns cu datoriile la zi putem să încercăm să le ştergem penalităţile, prin hotărârea societăţii de insolvenţă", a spus primarul Nicolae.

Declaraţiile primarului se bat cap în cap cu cele ale prim-vicepreşedintelui Federaţiei Judeţeane a Asociaţiilor de Proprietari (FJAP) Galaţi, Antoneta Gafiţuc, care spune că „Apaterm a acceptat ştergerea penalităţilor".

Opinii divergente

„Primarul nu are nicio competenţă. Reprezentanţii Apaterm au fost de acord să şteargă, în condiţiile Legii 175, penalităţile de întârziere pe care le-au aplicat populaţiei. Locatarii au avut ca termen limită să-şi plătească datoria de bază data de 23 iulie. După această dată, ei îşi mai pot completa dosarul pentru ca asociaţia de proprietari să-l depună Apaterm. Termenul limită este de 23 august", a explicat Antoneta Gafiţuc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite