Ştergerea penalităţilor se aplică la Galaţi.Numai până pe 23 iulie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţenii mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a beneficia de ştergerea penalităţilor la întreţinere. Condiţia de bază cerută de SC Apaterm este ca locatarii să depună o cerere la asociaţia de proprietari şi să-şi achite, până pe 23 iulie, datoria de bază.

După îndelungi negocieri cu distribuitorul local de apă caldă şi căldură, Federaţia Judeţeană a Asociaţiilor de Proprietari a reuşit să obţină aplicarea Legii 175, „Legea Ciucă” privind ştergerea penalităţilor pentru datornicii la întreţinere cu venituri mici care plătesc datoria de bază. Actul normativ a intrat în vigoarea anul trecut şi expiră pe 23 iulie.

RĂZBOIUL PENALITĂŢILOR!

În tot acest timp, conducerea SC Apaterm a refuzat să accepte aplicarea legii pe motiv că nu specifică ce se întâmplă cu penalităţile pe care le are de plătit, la rândul său, către furnizorul Electrocentrale.

Pentru a beneficia de ştergerea penalităţilor la întreţinere, Antoneta Gafiţuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Judeţeane a Asociaţiilor de Proprietari (FJAP) Galaţi, îi sfătuieşte pe locatari se se prezinte urgent la asociaţiile de proprietari pentru a-şi achita datoria de bază.

„Reprezentanţii Apaterm au fost de acord să şteargă, în condiţiile Legii 175, penalităţile de întârziere pe care le-au aplicat populaţiei. De aceea, este foarte important ca locatarii să-şi depună cererea la asociaţie şi să-şi plătească datoria de bază. După această dată, vor trebui să-şi completeze dosarul pentru ca asociaţia de proprietari să-l depună Apaterm. Termenul limită este de 23 august”, a explicat Antoneta Gafiţuc. În termen de 30 de zile, Apaterm analizează dosarele şi stabileşte cine poate beneficia de ştergerea penalităţilor la energia termică.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite