Tecuceanul condamnat pe nedrept în Italia a renunţat la greva foamei după 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O simplă citire a sentinţei scoate la iveală o ipoteză înfricoşătoare. Un român poate face puşcărie în Italia pe baza declaraţiei unei singure persoane. Iar posibilitatea de a te apăra devine un lux.

Florin Istrati a intrat în greva foamei la penitenciarul din Bollate (Milano) pe 16 februarie 2011 în semn de protest pentru o sentinţă pe care el o consideră nedreaptă.

Citeşte şi:

Disperare în familia gălăţeanului arestat în Italia şi aflat de 50 de zile în greva foamei: "Nu credem că o să-l mai vedem vreodată viu!"
EXCLUSIV Deţinutul de la Milano a fost convins să renunţe greva setei

Un român se află în greva foamei de 42 de zile într-o închisoare din Italia

Greva lui a fost întreruptă în a 49-a zi prin emiterea unui ordin de internare într-o clinică psihiatrică. Vestea e şi bună şi proastă în acelaşi timp; ficatul deţinutui este puţin probabil să ţină la tranchilizante sau să nu rămână cu daune permanente, dar în acelaşi timp va fi hrănit.

Faptul că a slăbit 25 de kilograme a reuşit să pună cazul lui în lumină, măcar în România. Partea italiană, în afară de avocaţi, nu s-a arătat dispusă să furnizeze niciun detaliu despre acest caz.

La ora redactării acestui articol nicio publicaţie italiană nu a vorbit despre grevistul român, deşi teoretic este un delincvent român, subiect cu mare trecere în Peninsulă.

Autorităţile române l-au vizitat

Deţinutul a fost vizitat în repetate rânduri de consulii de la Milano, dar nici aceştia nu au reuşit să-l convingă să întrerupă protestul.

Mai mult, în ziua a 38-a de grevă şi la aproapte un an după ce a făcut cererea a primit şi răspunsul de la Curtea de Casaţie; procesul lui nu va fi deschis.

„Adevărul" a intrat în posesia unei mari părţi din dosarul lui Istrati.

Citeşte AICI ce scrie în dosarul românului condamnat la închisoare

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite