Disperare în familia gălăţeanului arestat în Italia şi aflat de 50 de zile în greva foamei: "Nu credem că o să-l mai vedem vreodată viu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrâni şi bolnavi, părinţii gălăţeanului Florin Istrati şi-au pierdut speranţa că vor mai apuca să-şi revadă fiul acasă.Românul, originar din Matca, a fost reţinut în Italia şi acuzat de viol şi proxenetism. Cazul său ridică multe semne de întrebare.

Familia gălăţeanului Florin Istrati, încarcerat după o procedură judiciară discutabilă, într-o închisoare din Italia, trece prin clipe grele. Părinţii săi se topesc acum de dorul său.

Cazul Istrati reînvie povestea botoşăneanului mort de foame în Polonia!

Nu l-au mai văzut din 19 martie 2010. De atunci, s-au îmbolnăvit, au fost operaţi  şi, ceea ce este cel mai trist, şi-au pierdut speranţa că vor mai apuca să-şi revadă băiatul.

Viitoarea soţie a lui Florin, Cristina Roşu, este şi ea în pragul disperării. După un an în care nu şi-a văzut logodnicul decât de două ori, încearcă cu greu să-şi păstreze speranţa că-l va revedea acasă pe omul iubeit.

Florin Istrati a fost reţinut pe 19 martie, atunci când era în tranzit prin Italia împreună cu Cristina. După ce i-au verificat documentele, carabinierii l-au chemat la secţie, chipurile pentru verificări mai amănunţite.

„Acolo i-au spus că figurează pe lista urmăriţilor internaţional care se sustrag efectuării pedepsei, fiind acuzat de viol şi proxenetism. Fapta ar fi fost comisă în 1994, procesul ar fi început în 2000, iar sentinţa a fost dată în 2008. Florin ar fi fost condamnat la cinci ani", spune  Cristina Roşu.

Totul pare o făcătură din punctul de vedere al familiei lui Florin Istrati. În primul rând, carabinierii nu aveau niciun fel de detaliu despre CNP-ul lui Florin. Mai mult, pe actul de urmărire scria foarte clar că persoana urmărită are domiciliul în localitatea Hatca. Florin avea domiciliul stabil în Matca.

După zeci de intervenţii pe la consulat şi ambasadă, după mii de euro cheltuiţi degeaba pe avocaţi, familia lui Florin a cerut Curţii de Casaţie din Italia rejudecarea procesului.

„Să admitem că este suspect, dar să aibă parte de un proces corect. El a fost condamnat pe baza unei simple declaraţii depusă de o femeie, care l-ar fi recunoscut într-o poză. Nu poţi să condamni un om pe baza unei simple declaraţii", spune cu lacrimi în ochi Cristina.

Din păcate, Curtea de Casaţie a respins cererea familiei lui Florin Istrati.

 „Este încă o dovadă că în acest caz sunt grave încălcări ale procedurilor, despre care justiţia italiană nu vrea să se afle", mai spune Cristina Roşu.

După acest refuz, Florin a intrat în greva foamei, pe 16 februarie. După 51 de zile de protest, în care a slăbit 30 de kilograme, gălăţeanul a fost transferat într-un ospiciu din Milano.

„Aşa este la ei legea, cel care încearcă să-şi facă sieşi sau altuia rău este mutat în ospiciu. L-au scos şi nebun acum!", mai spune revoltată Cristina.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite