Plătiţi să doarmă-n parlament. Vezi aici topul celor mai chiulangii aleşi ai Galaţiului. Fostul ministru Dan Nica este campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La polul opus se situează deputatul Mircea Toader, cu o participare la vot de 92,4% şi senatorul Paul Ichim, care s-a făcut remarcat printr-o prezenţă de 66,7% în Senat. Deputatul Dan Nica şi senatorul Gheorghe Saghian se remarcă prin absenteism, fiind prezenţi în mai puţin de jumătate din dezbaterile din plenul Parlamentului României.


Vă prezentăm mai jos o analiză succintă pe baza informaţiilor oferite de Institutul de Politici Publice, ce ilustrează, spunem noi, destul de elocvent activitatea parlamentară a deputaţilor şi senatorilor gălăţeni.

Dan Nica-48%

image

Deputatul Dan Nica conduce detaşat în topul deputaţilor gălăţeni cu cea mai slabă prezenţă în Parlament, participând doar în proporţie de 48 % la şedinţele de plen şi ocupând locul 294 la nivelul Camerei Deputaţilor. Dan Nica a stabilit şi un alt record nedorit, fiind parlamentarul gălăţean cu cele mai puţine iniţiative legislative, doar 7 propuneri fiind depuse la Parlament de preşedintele filialei gălăţene a unei formaţiuni politice.

CITIŢI ŞI:

Vezi ce averi au şefii instituţiilor din Galaţi. Unii se „laudă" cu Dacii 1310

Dan Nica a fost ministrul Comunicaţiilor şi apoi ministrul Administraţiei şi Internelor. Fostul ministru a obţinut în 2010 prin firma Viticom SRL două contracte de subvenţie de la APIA, în valoare de 425.837 euro.

Lucreţia Roşca- 60,9%

image

Deputatul Lucreţia Roşca se situează pe locul doi în ceea ce priveşte absenteismul la şedinţele Camerei Deputaţilor cu o prezenţă de 60,9% (locul 252) şi a iniţiat până acum 24 de propuneri legislative.
Lucreţia Roşca a reuşit să aibă o activitate profitabilă ca medic, încheind pe 31.10.2010 un contract pe cabinetul său medical cu Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi pentru furnizare de servicii medicale, în valoare de 340.000 lei.

Viorel Ştefan-63%

Deputatul Viorel Ştefan ocupă penultimul loc în rândul deputaţilor gălăţeni vizavi de participările la dezbaterile şi şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor, cu o prezenţă de 63% (locul 245). Nici la capitolul "iniţiative legislative" Viorel Ştefan nu stă mai bine, deputatul având până acum doar 13 propuneri de legi.

Deputatului îi merge bine însă în afaceri. Înainte de a deveni membru al Parlamentului, Viorel Ştefan a fost director al companiei de transport fluvial Navrom, iar după ce aceasta s-a divizat în mai multe societăţi, deputatul a păstrat acţiuni la fiecare dintre ele.

FOTOGALERIE

Click pe fotografii pentru a vedea care sunt cei mai bogaţi aleşi

image

CITIȚI ȘI:

Baronul local Eugen Durbacă este un patriot convins. Cea mai mare avere: bătrâna Dacie 1310

Eugen Chebac este cel mai bogat dintre aleşii locali. Preşedintele CJ preferă Jeepurile

Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae nu are grija zilei de mâine. Vezi aici ce conturi în bancă are edilul

Mircea Răzvan Cristea, viceprimarul Galaţiului, este un adevărat colecţionar de maşini şi de firme

Viceprimar modest. Nicuşor Ciumacenco se bazează pe moşteniri şi dinţii altora

Fostul prefect, Cosmin Păun era unul dintre cei mai săraci oameni din administraţie. "Sunt un om foarte bogat pentru că am doi copii"

La Consiliul Judeţean se câştigă bine. Vezi ce avere are vicepreşedinta CJ Galaţi

Cel mai sărac director. La AFDJ se câştigă mai prost decât în mediul privat!

Şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice e tare-n case de vacanţă. Vezi aici ce avere are Onica


Firmele unde Viorel Ştefan este acţionar, au sau au avut contracte cu statul de 45 de milioane de lei, printre acestea numărându-se cel cu Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați din perioada 2009-2010 pentru reparaţii de nave. În 2008 Navrom Delta SA a încheiat un acord cu Ministerul Transporturilor de peste 30 de milioane de lei, pentru serviciul public de transport pasageri și al mărfurilor de strictă necesitate între localitățile din Delta Dunării și municipiul Tulcea.

Anul următor, Navrom încheia un contract cuTermoelectrica de 167.958 lei, ce viza andocarea împingătorului Burebista pentru reparații, dar și cu Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina pentru repararea unei macarale plutitoare, valoarea contractului depăşind 300.000 de lei.

Un contract important a fost încheiat de Navrom în 2010 cu Ministerul Finanţelor pentru aderarea la Schengen de peste trei milioane de euro, ce avea ca obiect modernizarea de mijloace de mobilitate navală (pontoane-dormitor). Tot în acelaşi an a fost semnat şi un contract cu Romsilva pentru reparații șalupe, în valoare de 115.000 de lei.

Florin Pâslaru-65%

image

Deputatul PSD Florin Pâslaru a fost prezent la dezbaterile din Parlament doar în proporţie de 65% (locul 235), având până acum 37 de propuneri legislative.

Florin Pâslaru a ocupat funcţia de director al Administraţiei Domeniului Public din Galaţi şi este patronul unui post local de televiziune.

Bogdan Ciucă- 68%

image


Deputatul Bogdan Ciucă a răspuns prezent în proporţie de 68,2 % (locul 214), însă a avut 58 de iniţiative legislative înaintate Parlamentului.
Deputatul nu a renunţat la activitatea notarială, acesta deţinând un notariat în asociere în municipiul Galaţi şi îndeplinind şi funcţia de preşedinte al Colegiului Director al Corpului Notarilor Publici Galaţi, ce îi aduce venituri de aproape 40.000 de lei anual.


Mihail Boldea-67,5%

image

Deputatul Mihail Boldea a avut o prezenţă în Parlament de 67,5% (loc 217) şi 48 de iniţiative parlamentare în cei trei ani de mandate. Mihai Boldea s-a remarcat ca avocat, apărând multe persoane controversate sau interlopi.

Numele său a apărut în mai multe dosare penale, dar de fiecare dată a fost exonerat de orice răspundere. Cel mai cunoscut caz este pierderea de către Primăria Galaţi a unui teren şi a construcţiei aferente de pe strada Cuza nr. 43. Nicuşor Ciumancenco, viceprimarul municipiului Galaţi l-a acuzat că „printr-un fals grosolan, Primăria Galaţi a rămas fără un teren din centrul oraşului, în suprafaţă de 640 de metri pătraţi. Avocatul Mihail Boldea a prezentat instanţei două adrese, ale Consiliului Judeţului şi Primăriei Galaţi, prin care se spunea că imobilul şi terenul din strada Cuza 43 nu sunt în proprietatea Consiliului Local. Ambele adrese sunt false, nu sunt înregistrate la niciuna dintre cele două instituţii de stat".


În urmă cu câţiva ani, pe terenul din strada Cuza Vodă din Galaţi, exista un han numit „Union Eckstain", construit acum 114 ani, care adăpostea 100 de gălăţeni, în marea majoritate fiind vorba de cazuri sociale. Ulterior, clădirea a fost demolată. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a scos de sub urmărire penală pe deputatul Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite