Vocea Moldovei: Omor prin incompetenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

Zilele trecute, o tânără din Galaţi a ajuns la spital în moarte clinică după ce o bucată din faţada unei clădiri care aparţine Primăriei s-a desprins şi i-a căzut în cap.

Medicii asistă neputincioşi la dramă. Nu mai au ce face, dar nici nu se îndură să decupleze femeia de la aparate.

Şefii de la Primărie, instituţia responsabilă de această tragedie, ridică din umeri şi dau vina pe criză. „N-avem bani să reparăm clădirile din proprietatea noastră", spun aleşii.

CITEŞTE ŞI:

Reforma în Educaţie ucide pe zebră!

Ţara generaţiilor de sacrificiu, sau de ce sar românii din balconul Parlamentului

La o primă vedere, au dreptate. Însă, dacă ne „scoborâm" în profunzimile bugetului local, descoperim că afirmaţia de mai sus este un exemplu perfect de cinism. De fapt există bani, dar aceştia iau alte căi, după reguli greu de descifrat.
Spre exemplu, în urmă cu numai două luni Primăria Galaţiului a cumpărat 80 de computere superperformante, la 1200 de euro bucata, care-i fac pe „gameri" să se înverzească de invidie.

Culmea este că aceste PC-uri „şmechere" vor fi folosite doar pentru scriere de texte şi editare de tabele (din ce ştiu eu, la Primărie nu se joacă - sau n-ar trebui să se joace - „CounterStrike" ori „FM2011"), deşi pentru asta erau suficiente nişte calculatoare de patru ori mai ieftine!

Suma economisită, adică vreo 60.000 de euro, la care adăugăm cei 250.000 de euro daţi în decembrie pentru biserici, ar fi fost foarte utilă pentru cârpirea faţadelor periculoase şi poate că drama acelei femei ar fi fost evitată.

Halal administraţie! Oamenii mor pe străzi, iar aleşii înalţă cruci... Asistăm, din păcate, la primul caz de omor prin incompetenţă. Întrebarea e: cine va face puşcărie pentru asta?

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite