Vocea Moldovei: ANRE, du-te în URSS!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi
Costel Crângan - redactor şef Adevărul de Seară Galaţi

În România colectivismul de tip comunist este instituţionalizat, iar investiţiile private  sunt descurajate cu furie şi taxe. Aflaţi mai jos cum se întâmplă aceste lucruri.

Se făcea că era o zi de toamnă. Ploua. Şefii de la Agenţia Naţională pentru Reglementarea în Energie (pe scurt ANRE) se plictiseau. Avuseseră planificat un grătar, cu pastramă şi mititei, dar sâcâtoarea ploaie le stricase planurile.

Au încercat să salveze cumva ziua la un biliard, dar - enervat! - nu au găsit nicăieri mese libere. Peste tot era plin de liceeni.

În lipsa unei ocupaţii distractive, şefii de la ANRE au găsit, după un îndelung brainstorming, de vreo trei minute, soluţia salvatoare: o hotărâre care să reglementeze împărţirea costurilor de încălzire a apartamentelor de bloc.

Zis şi făcut. Până-n seară a fost gata. Iar hotărârea părea ca Ileana Cosânzeana. Frumoasă şi numai bună de implementat. Însă la nici două luni distanţă, s-a descoperit - şocant! - că frumoasa n-avea dinţi, era purtătoare de boli ruşinoase şi se îmbăta de trei ori pe zi.
Nemaipomenita reglementare pare făcută de ideologii sovietici. ANRE zice aşa: la împărţirea facturii de încălzire într-un bloc, locatarii branşaţi la sistemul public plătesc 70%, iar cei debranşaţi - 30%. Potrivit acestei logici incredibile, dacă factura la încălzire este de 10.000 de lei pe tot blocul, iar 50 de proprietari sunt pe reţeaua publică, iar 5 au centrale, cei ce au căldură de la CET trebuie să achite câte 140 de lei, iar cei care n-au căldură de la CET, ci pe bază de gaz plătit individual, câte 600 de lei. Halucinant!

Şi, uite-aşa, dragii moşului, descoperim că în România colectivismul de tip comunist este instituţionalizat, iar investiţiile private (cum ar fi cea într-o centrală termică) sunt descurajate cu furie şi taxe. ANRE o demonstrează din plin.

CITEŞTE ŞI:

Reforma în Educaţie ucide pe zebră!

De ce nu mai cred eu în greva profesorilor

Fărădelegea poartă uniformă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite