VIDEO/Vezi aici povestea trupei Akikai din Tecuci, karatiştii din finala "Românii au talent".

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesagerii artelor marţiale - cum se autointitulează cei 12 membri ai trupei care s-a calificat în finala concursului "Românii au talent" îşi întăresc psihicul şi fizicul cu şedinţe de supravieţuit în munţi sau pe malurile apelor.

Unul dintre secretele cu care antrenorul şi mentorul trupei Akikai - Vasile Volanschi (43 ani) - reuşeşte să-i ţină "în priză" pe membrii trupei este aşa-zisa tehnică de supravieţuire în natură.

CLICK PE VIDEO PENTRU A VEDEA PREZENTAREA TRUPEI

image

„Legătura dintre club şi elevi nu se încheie odată cu terminarea antrenamentului. Ca şi instructor al acestor elevi am încercat, în cei 23 de ani de practică, să le impun o disciplină fizică, psihică, dar şi morală deosebită. Organizez în fiecare an deplasări la mare şi la munte, sub forma unor supravieţuiri în natură. E ca şi cum te-ar pri8nde un cutremur, fără nimic pregătit", spune Vasile Volanschi.

Vorbim despre experienţe în care elevii pleacă de acasă doar cu hainele de pe ei şi în care sunt testaţi fizic şi psihic de către natură şi capriciile vremii.

image

Forţaţi să-şi procure singuri hrană din natură, tinerii învaţă să se descurce singuri şi acumulează pe parcursul celor câteva zile tehnici de supravieţuire necesare dezvoltării lor ca şi oameni.

Mai mult chiar, ei conştientizează că fără sprijinul celor apropiaţi, trebuie să se ajute între ei pentru a rezista efortului. Ei devin în timp persoane echilibrate şi foarte hotărâte.

Ciprian Gheorghiu, zis şi "câine rău", este unul dintre cei care a participat de-a lungul timpului la astfel de "şedinţe tehnice".

„Am stat cinci zile fără sac de dormit, cuţit sau mâncare. Am pescuit împreună cu ceilalţi colegi de-ai mei şi am împărţit totul. Am ajuns chiar să fugărim un câine care avea în gură un cârnat pentru că eram rupţi de foame", îşi aminteşte Ciprian. (foto)

image

În plus, antrenorul organizează de câteva ori pe an stagii si examene, unde îşi testează elevii psihologic, fizic, teoretic, tehnic si practic.

„Mă asigur astfel, ca în momentul în care vor avea nevoie de cunoştintele pe care le dau, să se poată folosi de ele. Îi pun în situaţii în care să ştie să folosească elemente de autoapărare pentru a se proteja pe ei şi cei apropiaţi", mai spune Vasile Volanschi.

image

Ţinând cont de faptul că practicanţii de Arte Marţiale au un mod de viaţă diferit de al celorlalţi oameni - nu fumează, nu beau alcool, nu folosesc limbaj vulgar - o dată cu trecerea anilor s-au legat relaţii de amiciţie, prietenie. În câteva cazuri s-a lăsat chiar cu căsătorii.
Demonstraţiile sunt de asemenea un mijloc de a-i uni ca şi familie. În anii de existenţă, trupa Akikai a realizat peste 80 de spectacole demonstrative.

Militează şi pentru alte sporturi pe TV!

Având în vedere faptul că trupa este specializată pe Arte Marţiale demonstrative, partea de "show" le este caracteristică.

Aflând că emisiunea «Românii au talent» promovează această parte de show, membrii trupei s-au gândit că este o oportunitate şi acesta este motivul pentru care s-au prezentat la preselecţii. Experienţa de la «Românii au talent» a însemnat emoţii, adrenalină, socializare, şi nu în ultimul rând, o recunoaştere şi popularizare a Artelor Marţiale.

Un alt motiv pentru care Vasile Volanschi a ales să meargă la acest concurs este unul mai mult sentimental.

   „M-am săturat ca fotbalul şi oamenii din acest sport să deţină 99% din spaţiul ştirilor sportive. N-am nimic cu acest sport, chiar sunt şi eu un susţinător la echipei naţionale, dar trebuie să mai vedem ştiri şi despre alte sporturi. Avem performanţe în Arte Marţiale, dar nimeni nu ne bagă în seamă pentru că nu umblăm prin cluburi cu bombe sexy", spune ironic Vasile Volanschi (foto).

image

Dacă va câştiga marele premiu de la "Românii au talent", o parte din bani va fi folosită de către club pentru îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire în sală, iar cealalta parte (care nu va fi mai mică de 50%) va merge către membrii trupei.

Istorie cu năbădăi

Akikai a luat naştere în anul 1987 în localitatea gălăţeană Tecuci şi înseamnă Asociaţia Toamnei (AKI-Toamna, KAI-Asociaţie, Şcoală), după anotimpul în care s-a născut fondatorul ei, Sempai Iku Volanschi, deţinătorul centurii neagre, trei dan.

În cei 24 de ani de existenţă, Akikai a avut diverse forme de organizare, de la şcoala la S.R.L, ajungând în anul 2006 să poarte numele de Club Sportiv Akikai.

Indiferent de denumirea sa şi în ciuda tuturor greutăţilor prin care a trecut mentorul Akikai a menţinut aceeaşi tactică de predare a Artelor Marţiale.

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU A VEDEA POVESTEA MĂDĂLINEI FELEA, FATA DIN GALAŢI CARE S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALEL ROMÂNII AU TALENT DANSÂND LA BARĂ

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite