VIDEO-Raliu ilegal, printre elevi, în curtea liceului CFR din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii inconştienţi nu s-au gândit nicio secundă că ar putea să-şi accidenteze colegii
Elevii inconştienţi nu s-au gândit nicio secundă că ar putea să-şi accidenteze colegii

Doi elevi de la Liceul CFR din Galaţi s-au distrat periculos derapând cu maşinile personale pe zăpada din curtea şcolii

UPDATE:  Elevul care a filmat raliul ilegal din curtea liceului a fost mutat disciplinar

Paznicii nu i-au putut opri şi au apelat la directorul adjunct, care a reuşit cu greu să-i dea afară de pe terenul de sport

Toată lumea ştie că prima zi de şcoală este, de regulă, mai relaxată şi că profesorii îi salută pe elevi, după care îi trimit acasă.

De aici însă şi până la a fi martori involuntari ai unei întreceri de drifting (derapaj „controlat” n.a.) cu maşinile pe zăpada din curtea şcolii este o distanţă cam mare. S-a întâmplat ieri, la Liceul CFR din Galaţi. Profitând de zăpada încă proaspătă, doi elevi din clasa a XII-a şi-au pus la treabă caii-putere ai maşinilor personale învârtindu-se prin curtea şcolii şi făcând slalom printre colegii care-i priveau curioşi fără să realizeze la ce pericol sunt expuşi.

Cei doi „cocoşi ai volanului” nu s-au mulţumit doar cu publicul spectator din curtea şcolii şi dornici de celebritate au postat filmuleţul cu isprava lor pe Youtube.


Riscă exmatricularea


Conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi a aflat de la noi despre originala distracţie şi a trimis imediat un inspector pe management şcolar să ancheteze situaţia.

„Oricum, acolo avem un centru de instruire, care aparţine Liceului CFR şi la care au acces foarte mulţi oameni din afara liceului. În aceste condiţii, nici paznicul şcolii şi nici poliţistul comunitar nu pot face mare lucru”, a ţinut să explice inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă. Directorul liceului, Constantin Ariton a demarat şi el o anchetă internă, mai ales că în filmuleţul de pe Youtube se vede clar şi un număr de înmatriculare al uneia dintre maşinile implicate în eveniment.


„I-am descoperit pe cei doi elevi. Sunt în clasa a XII-a, la profilul tehnician în automatizări. Ei vor fi aspru sancţionaţi pentru ce au făcut. Paznicii au încercat să-i oprească, dar nu au reuşit. Atunci, au apelat la directorul adjunct, care i-a scos din curtea şcolii”, spune Constantin Ariton. Sancţiunea poate ajunge chiar şi până la exmatriculare, dar având în vedere faptul că sunt în ultimul an, şi că nu au antecedente, cel mai probabil  se vor alege cu nota scăzută la purtare.


Poliţia Rutieră nu poate face nimic


Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, spune că nu poate să-i sancţioneze pe cei doi şoferi inconştienţi: „Având în vedere că este curtea unei instituţii publice, Poliţia poate lua măsuri doar dacă directorul acesteia face sesizare.”

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite