Galaţi: Un grup de elevi şi studenţi a ţepuit două bănci americane cu carduri clonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la locuinţa lui Paul Bichiş au fost ridicate carduri bancare, bijuterii şi diverse sume de bani
De la locuinţa lui Paul Bichiş au fost ridicate carduri bancare, bijuterii şi diverse sume de bani

Nouă tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, au furat sute de mii de dolari falsificând instrumente de plată.

Gruparea condusă de gălăţeanul Paul Bichiş, zis „Bogus", a devenit una dintre cele mai căutate reţele de criminalitate informatică din Europa şi America.

EXCLUSIV/Locotenentul lui Băhăian a dat o ţeapă de 3 milioane de euro la Galaţi

Cei nouă tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, s-au cunoscut pe Mesenger, Skype, mIRC şi au decis să facă bani pe socoteala băncilor şi a unor persoane din străinătate, folosindu-se de cunoştinţele pe care le aveau în domeniul reţelelor şi sistemelor informatice.

Ţeapă cu Super Bingo Metropolis. Sute de bilete completate au fost găsite aruncate la marginea Galaţiului

O parte dintre membrii grupării creau pagini web falsificate ale unor instituţii bancare, în special din străinătate, procurau liste cu adrese de mail de pe servere aparţinând Yahoo şi Gmail şi aflau prin diverse mijloace detaliile cărţilor de credit ale victimelor.

Al doilea grup, alcătuit din „săgeţi" sau „trăgători", se ocupau de retragerea banilor prin sistemul Western Union. Pe fir a intrat şi Secret Service, care a colaborat cu DIICOT Galaţi pentru a se afla cu exactitate câţi bani au fost furaţi de către piraţii informatici mai ales de la două mari bănci americane: CONESTOGA BANK şi CITIBANK.

"În perioada iunie 2005-mai 2009, Paul Ciprian Bichiş a făcut 68 de transferuri de bani, echivalentul a 57.485 de dolari, şi 31 de transferuri în calitate de beneficiar, însumând 75.479 de lei", exemplifică procurorii DIICOT în rechizitoriu doar o mică parte din activitatea infracţională a capului grupării.

Rechizitoriul cântăreşte câteva zeci de kilograme şi însumează zeci de miii de pagini de interceptări telefonice transcrise precum şi alte probe adunate de-a lungul anilor. Cei nouă tineri au fost arestaţi şi sunt judecaţi de Tribunalul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite