EXCLUSIV/Locotenentul lui Băhăian a dat o ţeapă de 3 milioane de euro la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Şlepac este artizanul celei mai mari evaziuni fiscale din ultimii 20 de ani la Galaţi.Constănţeanul este mâna dreaptă a lui Sergiu Băhăian, acuzat de uciderea mai multor oameni ai străzii, cărora le folosea datele de identitate pentru a înşela diverse societăţi.

Nu rata: VIDEO/Membrii unei reţele mafiote asemănătoare cu a lui Sergiu Băhăian au fost arestaţi la Galaţi

EXCLUSIV Interlopii din Galaţi şi-au tras "ambasador" la Bucureşti

Rednic voia să preia Gloria Buzău, dar a ajuns la Băhăian

Valentin Şlepac a prejudiciat bugetul de stat cu o sumă record: 121 de miliarde de lei vechi. Bărbatul este considerat locotenentul lui Sergiu Băhăian, bărbatul care folosea cărţile de identitate ale unor persoane sărace pentru a înşela diverse firme din ţară iar apoi îi îngropa de vii.

Constănţean la origine, Şlepac a înfiinţat la Galaţi firma SC Dezmembrări Impex SRL, care se ocupa cu achiziţionarea de resturi metalice reciclabile. Omul şi-a văzut de treabă, vânzând mii de tone de fie vechi, fără să plătească TVA şi impozit pe profit.

Super-ţeapa lu Şlepac

Comisarii Gărzii Financiare Galaţi s-au sesizat în legătură cu „afacerea" pusă pe picioare de Şlepac iar când au tras linie, a ieşit la iveală o realitate stupefiantă. Individul datora bugetului de stat TVA în valoare de 41 de miliarde de lei vechi şi peste 50 de miliarde reprezentând impozit pe profit.

În urma anchetei penale declanşată în acest caz s-a descoperit că Valentin Şlepac şi Istvan Kertesz, asociat în cadrul firmei SC Dezmembrări Impex SRL, au depus declaraţii şi deconturi false în perioada martie 2003-aprilie 2004.

În urma unui alt control al Gărzii Financiare, comisarii descoperă o altă evaziune fiscală de peste 27 de miliarde de lei prin neplata TVA-ului şi impozitului pe profit doar prin relaţiile comerciale pe care firma administrată de Şlepac le-a avut cu o singură societate: SC Rexactiv SRL.

Cazul a fost preluat de secţia de combatare a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Valentin Şlepac a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul total creat de locotenentul lui Băhăian se ridică la peste 121 de miliarde de lei.

Parchetul a dispus trimiterea în judecată a lui Valentin Şlepac pentru evaziune fiscală, dar şi a asociaţilor şi acoliţilor săi Istvan Kertesz, Marcel Liga şi Marian Apostu pentru complicitate la evaziune fiscală.

Direcţia Finanţelor Publice Galaţi a cerut instanţei de judecată să îl oblige pe Valentin Şlepac şi firma pe care acesta a administrat-o la plata banilor. Finanţele doresc şi instituirea sechestrului pe bunurile lui Valentin Şlepac, în încercarea de a mai recupera din paguba produsă bugetului de stat.

Încrengătura de firme

Firmele cu care Şlepac a făcut afaceri sunt SC SCM Recycling SRL Constanţa, SC Tobia SRL Constanţa, SC Rexactiv SRL Bucureşti, SC Metal Process SRL Constanţa, SC Romserv SRL Năvodari, SC Vectra Steel SRL Constanţa şi SC VMB Lux Sonor SRL Constanţa şi SC Itif SA.

Interesant este că în comuna Cuza Vodă, de unde este originar Valentin Şlepac, toată lumea fentează statul. Procurorii au constatat cu stupefacţie că peste 80 de persoane din sat au fost trimise în judecată pentru evaziune fiscală.


Evaziunea fiscală în formă continuată

Într-un alt dosar, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis în judecată pe Valentin Şlepac pentru evaziune fiscală după ce timp de un an de zile individul reuşise să scape de urmărirea penală.

Şlepac îşi deschisese firma Ivox Com SRL, cu sediul în localitatea Cuza Vodă din Constanţa, prin intermediul căreia cumpăra fier vechi. În perioada septembrie 2001-februarie 2002, constănţeanul a „omis" să înregistreze în evidenţa contabilă a firmei taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste trei miliarde de lei vechi, dar judecătorii i-au aplicat o pedeapsă de doar un an de închisoare cu suspendare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite