UPDATE/Jaful de la Bingo Metropolis s-a produs din cauza neglijentei angajaţilor, care sunt suspecţi de complicitate cu tâlharii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul producerii jafului armat, în sediul firmei erau şase angajaţi, usa nu era asigurată şi niciunul dintre ei nu a acţionat butonul de panică.

CITEŞTE ŞI : UPDATE/ Jaf armat la Bingo Metropolis din Galaţi. Poliţia a organizat filtre la toate ieşirile din oraş

Jaf armat la Galaţi/Sediul Bingo Metropolis a fost spart. Tâlharii mascaţi au fugit cu 50.000 de lei GALERIE FOTO

UPDATE Jaful armat de la Bingo Metropolis ar putea fi "la pont". În casa de bani erau suspect de mulţi bani!

Primele rezultate ale anchetei arată faptul că atacul s-a produs pe fondul neglijenţei celor şase angajati care se aflau în sediul firmei la ora respectivă.

Cu toate că programul de lucru se încheiase cu trei ore în urmă, la ora 18.00, în momentul jafului, uşa nu era asigurată şi nici banii. Întreaga sumă era la vedere. Mai mult de atât, niciunul dintre angajaţi nu acţionat butonul de panică, deşi Bingo Metropolis are contract cu o firma de pază.

“Atât uşa cât şi banii nu erau asigurate în niciun fel, cu toate că programul de lucru ia sfârşit la ora 18.00 şi că angajaţii lucrează cu sume mari de bani. Niciunul dintre ei nu a apăsat butonul de panică. In continuare se efectuează cercetări”,
spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ Galati.

De asemenea, deşi în sediul societăţii exista o casă metalică pentru bani, sumele colectate erau păstrate într-un sertar neasigurat.

În decursul anului 2010, sediul firmei Bingo Metropolis Galaţi a fost verificat de trei ori de către reprezentanţii poliţiei în ceea ce priveşte regulile minime de pază.

Totodată, angajaţii firmei au fost instruiţi cum să procedeze în astfel de situaţii. Ultima verificare şi instruire de acest gen a avut loc chiar în urma cu o lună, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

“Angajatii nu au respectat, aseară când s-a produs jaful, niciuna dintre regulile impuse în astfel de situaţii”, mai spune Cristina Tatulici.

Poliţiştii criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere ale firmei. Conform imaginilor, au fost trei atacatori, cu cagule pe faţă şi înarmaţi cu un pistol şi o şurubelniţă.

Suma cu care au fugit hoţii este de 40.252 de lei. Banii reprezintă încasările din vanzarea de bilete Bingo Metropolis de saptamana aceasta.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în vederea identificării suspecţilor şi recuperării prejudiciului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite