Ţăranii şi-au cerut subvenţiile pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 10.000 de fermieri gălăţeni au completat formularele online pentru a încasa sutele de euro pe hectar alocaţi de UE ca sprijin financiar. Termenul limită pentru depunerea cererilor de către agricultori este 17 mai 2010, solicitanţii care întârzie urmând a fi penalizaţi.

Până miercuri, 7 aprilie 2010, au fost depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură un număr de 402.088 cereri de plată pentru o suprafaţă de peste 1,9 milioane hectare. Interesant este că, la nivel naţional, peste 90.300 de fermieri au depus solicitările de plată după completarea electronică a declaraţiei de suprafaţă.

Citiţi şi: EXCLUSIV Ţăranii din cătunele rupte de lume şi-au tras internet să vândă laptele

Vorbim de aproape 800.000 hectare, prin accesarea aplicaţiei IPA online, conform informaţiilor furnizate de  Ciprian Viorică, consilier principal în cadrul Serviciului Măsuri de Sprijin din cadrul APIA Galaţi. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună până la data de 17 mai 2010 o singură cerere de plată. La Galaţi au fost depuse până acum peste 10.000 de cereri online.

Mai mulţi bani pentru agromediu

Agricultorii gălăţeni care vor depune cererile de subvenţii începând cu 18 mai vor fi penalizaţi cu 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, nici o cerere nu va mai fi primită. Fermierii au posibilitatea să încaseze mai mulţi bani dacă aplică şi pentru măsura de agromediu.

Este vorba de sume substanţiale, ce pot ajunge până la 124 de euro pe hectar pentru cultivarea de pajişti cu înaltă valoare naturală. Condiţia este ca suprafaţa minimă a terenului utilizat de fermier să fie de un hectar şi să fie compusă din parcele agricole de cel puţin 0,3 hectare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite