Studenţii basarabeni din Galaţi s-au mobilizat pentru alegeri (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Parlamentare Moldova
Alegeri Parlamentare Moldova

În această dimineaţă, peste 400 de studenţi basarabeni erau aşteptaţi la secţia de votare de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. După ce au fost lipite stickere, s-a făcut o campanie pe facebook, youtube, dar si pe site-ul de socializare rusesc odnoklasniki, studenţii basarabeni s-au prezentat la vot în jurul orei 12.00.

VEZI GALERIE FOTO AICI

Parlamentarii moldoveni, aleşi în campusul studenţesc din Braşov

Dumitru Rusu, secretarul general al Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul ligii studenţilor Galaţi, ne-a declarat:


„În data de 24 noiemrie a fost organizat de către CCSB inclusiv un Vot Party, pentru a populariza cât maio bine acest scrutin. De asemenea, împreună cu organizaţii studenţeşti similare cu a noastră din Iaşi, Bucureşti şi Timişoara am făcut şi clipul 100 de motive pentru care să votez. Am apelat la acest mod de promovare pentru a-i face pe tineri să conştientizeze nevoia continuării procesului de democratizare a Republicii Moldova", a declarat acesta.

De asemenea, Mihai Creţu, preşedintele Ligii Studenţilor Basarabeni, a declarat: „De dimineaţă a crescut constant fluxul de oameni, inclusiv cei în etate, care au înţeles că şi pentru ei este de o importanţă deosebită acest scrutin. Profitând de faptul că CFR-ul a pus la dispoziţie gratuităţi pentru această zi, aşteptăm să vină şi studenţi din Brăila, Focşani sau Buzău", a spus acesta.

Ministerul Transportului şi Infrastructurii, a aprobat cererea de a asigura deplasarea gratuită în zilele de 27 şi 28 noiembrie a basarabenilor către secţiile de votare din ţară.

În cadrul campaniei "Votează pentru Basarabia" Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, împreună cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa, Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi şi Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi,au înaintat un demers către Guvernul României, în care au cerut gratuitatea transportului feroviar în vederea sprijinirii deplasarii studenţilor basarabeni către secţiile de votare.

„Considerăm că voința poporului trebuie să constituie baza puterii de stat; această voința trebuie sa fie exprimată prin alegeri nefalsificate, prin sufragiu universal, egal și exprimat prin vot secret sau urmând o procedura echivalenta care să asigure libertatea votului", se arată în demersul înaintat de organizaţiile studenţeşti.

„Ţinând cont de importanţa prezenţei cetăţenilor Republicii Moldova la vot, cât şi de numarul mare al cetăţenilor R. Moldova aflaţi pe teritoriul României, OSB Bucureşti este profund preocupată de informarea şi mobilizarea votanţilor din toate oraşele României, inclusiv din acele oraşe în care, din păcate, nu au fost deschise secţii de votare." - a menţionat Preşedintele OSB Bucureşti pentru Basarabeni.Ro

După ce se va încheia procesul de vot, marţi seară, studenţii basarabeni din Galaţi vor pleca la Alba Iulia, pentru a sărbători împreună cu colegii lor din ţară ziua naţională a României.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite