Galaţi:Sindicatul “Farul” atacă în instanţă decizia AFDJ de reducere a programului de lucru de la cinci la patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sindicatului spun că măsura luată de conducere este abuzivă şi ilegală deoarece conform articolului 52 din noul Cod al Muncii acest lucru nu se justifică. Pe lângă acţiunea în instanţă, se vor depune reclamaţii atât la conducerea Ministerului Transporturilor cât şi la Comisia Dunării.

CITEŞTE ŞI: Săptămâna de lucru redusă cu o zi şi tăieri salariale de 20% la AFDJ Galaţi

“Reducerea programului de muncă cu o zi înseamnă o tăiere de 20 la sută din salariu. Asta înseamnă că până la sfârşitul anului fiecare angajat va pierde un salariu mediu, adică vreo 2.400 de lei. Este inacceptabil aşa ceva. Vom contesta această decizie. Nu putem fi părtaşi la asemenea abuzuri. Astăzi sau mâine vom atacă decizia în instanţă. Este posibil să organizăm şi pichete de protest”, a spus Frunză.

Conform liderul Sindicatului „Farul” din cadrul AFDJ Galaţi, Ştefan Frunză, reducerea săptămânii de lucru se poate decide din motive economice, tehnice sau structurale, însa acestea nu există.

“S-a redus săptămâna de lucru, în condiţiile în care, conform articolului 52 din noul Cod al Muncii, acest lucru nu se justifică. AFDJ a depăşit criteriile de performanţă cu 29 %. În plus, la negocierile purtate la sfârşitul lunii iulie, conducerea a promis câte 100 de lei în plus la salariu pentru fiecare angajat. Ei aveau obligaţia să consulte sindicatulul. Nu au respectat Legea”, a explicat liderul de sindicat.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite