Săptămâna de lucru redusă cu o zi şi tăieri salariale de 20% la AFDJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a decis reducerea săptămânii de lucru, de la cinci la patru zile. Măsura a intrat în vigoare pe 9 septembrie. Reprezentanţii sindicatului spun că măsura luată de conducere este abuzivă deoarece nu este vorba de întreruperea activităţii, ci de reducerea acesteia.

“S-a redus săptămâna de lucru, în condiţiile în care, conform articolului 52 din noul Cod al Muncii, acest lucru nu se justifică. De asemenea, reducerea săptămânii de lucru se poate decide din motive economice, tehnice sau structurale, însa acestea nu există. Reducerea programului de muncă cu o zi inseamnă că li se va tăia câte 20 la sută din salariu”, a spus liderul Sindicatului Liber Farul de la AFDJ Galaţi, Ştefan Frunză

Conform aceleaşi surse, în cursul săptămânii viitoare Sindicatul va introduce o acţiune în instanţă prin care solicită suspendarea aplicării acestei măsuri de reducere a programului săptămânal de lucru de la cinci la patru zile.

În replică, directorul general al AFDJ Florin Uzumotoma spune că măsura este perfect legală ţi este luată în baza unui prevederi a noului Cod al Muncii.

“Măsura a fost luată de Consiliul de Administraţie. Suntem sub lupa FMI şi trebuie luate o serie de măsuri pentru a nu mai înregistra pierderi. Din păcate, trebuie să ne pliem pe ceea ce avem. AFDJ nu este o instituţie care produce bani, nu are profit. Măsura va fi aplicată până când problema va fi reglementată. Această reducere cu 20% nu afectează în niciun fel activităţile prestate de AFDJ, nici întreţinerea şi nici semnalizarea şenalului navigabil”, a explicat Uzumtoma.

image
image
image
image
image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite