Sentinţă definitivă/Primarul din Schela - patru ani şi jumătate de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rejudecat cazul primarului din comuna gălăţeană Schela, condamnat de Curtea de Apel Galaţi la 11 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Citiţi şi:

Primar condamnat la 11 ani de puşcărie pentru înşelăciune

Vestea bună pentru primarul Iacov Bărceanu este că pedeapsa i-a fost redusă la patru ani şi jumătate de închisoare, dar edilul-şef este obligat să o execute după gratii.

Primarul este acuzat că a întocmit documente fictive privind angajarea a 120 de persoane, cauzând Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi un prejudiciu de circa 300.000 de lei.

Schela este una din cele mai bogate comune din România, în condiţiile în care zona are rezerve mari de petrol, iar OMV- Petrom exploatează de mulţi ani zăcămintele de ţiţei din vecinătatea comunei.

Alături de primarul Iacov a fost judecată şi Mihaela Giurgea, acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Femeia a fost condamnată la 10 ani de închisoare de către Curtea de Apel Galaţi, dar judecătorii instanţei supreme i-au arătat clemenţă, ca şi în cazul edilului-şef, reducându-i pedeapsa la trei ani şi 10 luni de închisoare.

Primarul Iacov Bărceanu nu îşi revine după aflarea veştii că trebuie să meargă la închisoare. Acesta ne-a declarat că la mijloc este o confuzie pentru că are dovezi care demonstrează neimplicarea lui în afacerea legată de întocmirea de acte de angajare fictive.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. Primarul din Schela mai poate doar să ceară revizuirea sentineţei, o cale de atac extraordinară, care este admisă doar dacă au fost omise probe importante sau s-a comis o eroare judiciară

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite