Se dădea drept poliţist ca să câştige un ban (ne)cinstit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean păcălea comercianţii dintr-o piaţă gălăţeană, aplicându-le amenzi fictive sub pretextul că este poliţist.

Citiţi şi:

A fost nevoie de 11 poliţişti şi de un echipaj de Pompieri pentru a imobiliza o iguană (GALERIE FOTO)

Un tânăr din Pechea, în vârstă de 32 de ani, s-a gândit să-şi impresioneze iubita într-un mod inedit.

Silviu Dobre a rămas fără slujbă la începutul anului 2010, dar pentru a nu-i da de bănuit concubinei sale, el îi spunea că este angajat ca ajutor de pompier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Era doar o altă minciună pentru că, în realitate, bărbatul pleca zilnic de acasă şi se dădea drept poliţist ca să scoată un ban (ne)cinstit.

Galaţi: Doi poliţişti, reţinuţi de procurorii DIICOT pentru furturi din incinta Arcelor Mittal

Omul se ducea în piaţa din cartierul gălăţean Micro 17, unde le aplica comercianţilor amenzi fictive pentru fapte închipuite.

Aşa s-a întâmplat şi pe 27.01.2010, când, „înarmat" cu nişte formulare editate de el la calculator şi intitulate sugestiv „ordin eliberat pentru vânzarea de produse din tutun", omul s-a dus cu tupeu la Angela Antohi, comerciant de legume, ca să pretindă bani pe motiv că vinde ţigări de contrabandă.

A dat de un poliţist adevărat

Femeia nu l-a băgat în seamă, dar Silviu Dobre a revenit peste câteva zile şi i-a completat două amenzi pe formulare fictive, una în valoare de 100 de lei iar cealaltă de 150 de lei, pe care a vrut să le încaseze imediat.

Pentru că nu mai scăpa de „omul legii", un vecin de tarabă al Angelei Antohi a anunţat un poliţist comunitar şi acesta i-a cerut „colegului" să se legitimeze.

Sub pretextul că şi-a uitat actele în maşină, Silviu Dobre a făcut câţiva paşi, iar apoi a luat-o la fugă cât l-au ţinut picioarele. În cele din urmă prins.

Fostul şef al Poliţiei din combinatul siderurgic Galaţi este cercetat penal pentru complicitate la furt

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a finalizat ieri rechizitoriul în cazul falsului poliţist, care a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite