Fostul şef al Poliţiei din combinatul siderurgic Galaţi este cercetat penal pentru complicitate la furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El fusese reţinut sâmbătă dimineaţă de procurorii DIICOT, dar în cursul zilei a fost eliberat de judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi, urmând să fie cercetat în stare de libertate

Potrivit procurorilor, oamenii legii protejau o grupare infracţională specializată în furturile de tablă din combinatul siderurgic.

Potrivit anchetatorilor, Hulea Vasile, ofiţer judiciarist, comisar-şef şi comandant al Biroului Platformă Industrială din cadrul Poliţiei Judeţene Galaţi şi Munteanu Marian, agent de poliţie în aceeaşi unitate de poliţie, aveau rolul de a asigura derularea „fără probleme" a furturilor din combinat şi de a lua măsuri în vederea protejării membrilor grupării în cazul surprinderii acestora în flagrant.


Coproducţie Poliţie, DIICOT, SRI


„Ambii ( Hulea Vasile şi Munteanu Marian - n.r) au lucrat până în septembrie la postul de poliţie pe care l-am avut în incinta combinatului siderurgic Arcelor Mittal, dar în luna septembrie 2009, în urma evaluării pe care am făcut-o la nivel de conducere IPJ , am decis desfiinţarea acelui post de poliţie din cauza ineficienţei acestuia", a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, Daniel Miron.


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism precizează că, în perioada iunie 2008 - aprilie 2010, Pelin Nelu, Ionaşcu Marian, Dănăilă Tănăsache, Tudorache Valentin şi Ifrim Nicu Gabriel, agenţi de pază la societatea care asigură paza combinatului, au constituit un grup infracţional specializat în sustragerea de pe platforma siderurgică a combinatului Arcelor Mittal Galaţi a unor cantităţi de tablă provenite de la laminoarele combinatului, precum şi alte produse valorificabile utilizate în procesul de producţie.


„Ancheta s-a desfăşurat în baza unui dosar deschis de Serviciul Investigaţii Criminale Galaţi. În acest dosar, au colaborat şi DIICOT şi SRI", a completat Miron.


În toată această perioadă, membrii grupării au sustras produse siderurgice în valoare totală de 643.320,50 lei.


„Cei doi poliţişti erau cercetaţi de aproximativ doi ani. Adică de dinainte să fie desfiinţată secţia de poliţie de pe platforma ArcelorMittal", a declarat comisar Ştefan Căpătan, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.


Urmăriţi de doi ani


Chiar dacă procurorii D.I.I.C.O.T au cerut arestarea celor doi poliţişti şi a agenţilor de pază cu care au „colaborat", judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au dispus cercetarea în libertate a celor doi poliţişti, cu interdicţia de a părăsi localitatea . Ceilalţi cinci inculpaţi au fost arestaţi pentru 29 de zile.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite