Schimbări la nivel înalt în Sănătatea gălăţeană. Toate posturile de director sunt scoase la concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean Galaţi
Spitalul Judeţean Galaţi

La şapte spitale se susţin examene pentru ocuparea posturilor de manager, ca urmare a trecerii acestora în subordinea CL şi CJ. Colapsul în care se află sistemul sanitar a trecut pe planul doi din cauza concurenţei pentru conducerea unităţilor spitaliceşti.

Spitalele gălăţene, patru ale Consiliului Judeţean şi trei ale Primăriei au intrat în febra concursurilor, de câteva zile. Problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar, pornind de la lipsa medicamentelor, instrumentarului şi până la cea a personalului şi a finanţării, par să nu mai intereseze angajaţii unităţilor sanitare.

Atracţie fatală, la Urgenţă

Din cele patru spitale care au trecut în această vară în subordinea Consiliului Judeţean, la trei, tocmai s-au încheiat concursurile pentru ocuparea posturilor de manager. La Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Cuv. Paracheva” şi Spitalul de Pneumoftiziologie, „selecţia” a fost simplă, singurii candidaţi fiind actualii manageri.

În schimb, la Spitalul Clinic de Urgenţă, concursul a generat o aprigă dispută între unul dintre cei doi candidaţi (care s-a retras contestând corectitudinea concursului) şi preşedintele comisiei. Dr. Marin Crăciun a pierdut „prin abandon” fotoliul directorial în favoarea medicului Călina Lazarovici.
La Spitalul de Boli Infecţioase,  postul de manager va fi ocupat tot de dr. Mihaela Debita, actualul manager. La fel şi în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie, unde Monica Liliana Necula va rămâne în fruntea unităţii sanitare.

Singura unitate sanitară la care încă nu a fost încă organizat concursul  este Centrul Medico-Social de la Iveşti. Acolo concursul va avea loc astăzi (n.r. joi) şi s-au înscris la concurs doi medici, actualul manager, dr. Nicolae Baican şi dr. Liliana Lazăr.
 
Peste numai două săptămâni va veni rândul altor trei spitale să organizeze concursuri pentru posturile de manager. Sunt cele din subordinea Primăriei: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Maternitatea “Buna Vestire” şi Spitalul de Psihiatrie. Concursurile vor avea loc în perioada 13 – 17 decembrie, iar candidaţii se pot încrie cu cinci zile înainte de examen.

Politica bat-o vina !

“Scandalurile de la concursurile pentru funcţiile de conducere ale Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică şi Spitalului de Urgenţă au la bază intervenţii politice. N-ar trebui să se ţină cont de politică”, afirmă prof. dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi.

Citeşte şi

Spitalul Regional Brăila-Galaţi a murit aşa cum s-a născut: pe hârtie!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite