Spitalul Regional Brăila-Galaţi a murit aşa cum s-a născut: pe hârtie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Bazac
Ionuţ Bazac

S-a ales praful de cea mai mare investiţie regională din Sănătate, intitulată "Centrul Universitar Brăila-Galaţi". E evident: a murit cel mai pompos proiect al tuturor politicienilor din zonă, proiect care venea ca o salvare atât pentru medicii sătui să lucreze în condiţii mizere, cât şi pentru pacienţi.

Din promisiunile Guvernului de a face un spital pentru zona Brăila-Galaţi, cu brăileanul Ionuţ Bazac la cârma Ministerului Sănătăţii, a rămas doar părerea de rău.


Mai întâi s-a născut ideea de Spital Regional la Constanţa, prin 2008, apoi a fost "mutat" la Galaţi şi ulterior, pe la începutul lui 2009, s-a oprit între Brăila şi Galaţi.


Se alesese şi zona în care să se poată construi mult visata unitate spitalicească. Între Brăila şi Galaţi, pe teritoriu brăilean şi cu utilităţi de la gălăţeni.
Era vorba despre un proiect care ar fi trebuit să resusciteze Sănătatea din regiune. Ca praf în ochii autorităţilor şi ai locuitorilor celor două judeţe, mai marii de la Bucureşti, fie ei din arcul guvernamental sau din cel legislativ, mai aruncă "chifteaua" cu celebrul Spital Regional.

Vorbe şi iar vorbe

Aşa s-a întâmplat şi la mult trâmbiţata şedinţă a Comisiei de Sănătate din Senat, la care a luat parte şi Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie. Conform zicalei "dacă tăceai, filozof rămâneai", Cristian Irimie a promis că ideea de a face un astfel de spital care să deservească cele două judeţe nu a fost abandonată şi că Ministerul sprijină în continuare, la modul declarative, ce-i drept, această idee.


Şi asta tocmai când Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila luptă pentru supravieţuire, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" cochetează cu idea de a pune lacăt pe uşă.


"Suntem de acord cu spitalele regionale pentru că cele vechi nu mai corespund cerinţelor", a declarat Cristian Irimie, la reuniunea de la Brăila a Comisiei pentru Sănătate a Senatului.


Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu este conştient că proiectul nu se va mai face. Cel puţin nu în viitorul apropiat.


„O idee care a murit în faşă. Noi am făcut tot ce trebuia, am pus la dispoziţie terenul respectiv", spune , cu părere de rău, Bunea - Stancu.
Primarul Aurel Simionescu consideră însă că ideea trebuie susţinută, iar nu abandonată.


"Trebuie să înfiinţăm acele spitale moderne, adaptate anului 2015 - 2020 de acum, pentru că oricând am încerca noi să modernizăm şi să facem nişte lucruri deosebite în clădirile vechi, ele vor fi pe circuitele şi pe dimensiunile pe care le au acele clădiri", a spus Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite