Schimbare la faţă la Medicina Legală din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Medicinei Legale din Galaţi va fi modernizat din temelii, dr. Iuliu Fulga demarând deja procedurile pentru îndeplinirea acestui lucru.

Având în vedere că de mai bine de zece ani nu s-au făcut investiţii majore în Serviciul de Medicină Legală Galaţi, iar standardele UE cer un anumit nivel de dotare pentru acest tip de instituţii, dr. Iuliu Fulga, şeful instituţiei, a depus actele pentru a moderniza din temelii serviciul.

„În primul şi în primul rând era nevoie de aceste modernizări, pentru a putea asigura un grad mult mai mare de veridicitate ale probelor administrate pentru cazurile din Justiţie. În momentul în care nu îndeplineşti anumite standarde, întregul probatoriu poate fi contestat în sala de judecată”, a declarat acesta.

Exclusiv/Unde dai şi unde crapă: Morţii rămân pe stradă din cauza micşorării salariilor şoferilor de la morgă

În decursul acestei luni va fi demarată şi procedura de licitaţie, pentru a se putea achiziţiona mobilier nou,  dar şi pentru schimbarea completă a instrumentarului. De asemenea, se va trece la o recompartimentare a sediului actual.

Primele achiziţii, care au fost deja făcute, sunt mesele de autopsie,  aduse din Italia, aflate deja în uz. Conform dr. Fulga, nu se va apela la fondurile

Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei pentru realizarea acestui proiect.

„Întreaga investiţie este făcută din fonduri proprii, fără vreo implicare din partea Ministerului Sănătăţii”, a mai adăugat şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi.
 „Îmi doresc ca aceşti oameni, care îşi desfăşoară activitatea aici, să poată lucra în condiţii decente”
, a mai spus medicul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite