Românii câştigă Liga Campionilor la Hattrick - fotbalul virtual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva ore pe zi în faţa computerului te pot transforma într-un magician al fotbalului
Câteva ore pe zi în faţa computerului te pot transforma într-un magician al fotbalului

Dacă în lumea reală stăm prost în ceea ce priveşte performanţa fotbalistică, în lumea virtuală suntem o adevărată forţă, în câţiva ani românii reuşind performanţe incredibile

CITEŞTE DESPRESINGURUL ROMÂN CARE PARTICIPĂ LA CEL MAI MARE TUNEU DE POKER


Aproape 30.000 de români, îşi petrec câteva ore zilnic jucând Hattrick, un manager de fotbal on-line, iar cei mai buni dintre ei ajung în Hattrick Masters, echivalentul de pe Internet al Uefa Champions League

Peste un milion de oameni din întreaga lume se adună, în fiecare sâmbătă, pentru a participa la meciurile unuia dintre cele mai cunoscute jocuri on-line: Hattrick.


Cea mai importantă competiţie inter-cluburi a acestei uriaşe comunităţi este Hattrick-Masters. Comunitatea românească are un cuvânt greu de spus în această competiţie, ultimul sezon fiind câştigat chiar de o echipă din ţara noastră.

Craiova Champions, club manageriat de userul sayyourpray, a trecut în finală de una dintre cele mai bune echipe din Italia.

De altfel, trofeul câştigat anul acesta nu reprezintă o premieră pentru România, acesta fiind cel de-al doilea „Hattrick Masters" câştigat de conaţionalii noştri.

Ce este Hattrick?


Hattrick-ul este un joc complex de management sportiv, gratuit. Orice „internaut" îşi poate crea propriul club de fotbal, poate aranja meciuri amicale atât interne, cât şi internaţionale, poate cumpăra şi vinde jucători şi, mai ales, poate interacţiona cu ceilalţi useri pentru sfaturi şi orice alte informaţii, ajungându-se până la întâlniri în „Real Life".


În momentul în care intri în lumea virtuală a managerilor, primeşti o echipă, căreia îi dai orice nume vrei, aceasta fiind înscrisă în cea mai slabă ligă din România, liga a VIII-a. Pentru a promova şi a ajunge să te baţi cu cei mai buni jucători din lume, trebuie să îţi organizezi întreaga infrastructuruă a clubului, de la specialişti până la academia de juniori.

Scurt istoric

Acest joc a început timid, în anul 1997. Interfaţa jocului era numai în limba suedeză, iar la startul primei competiţii s-au aliniat 16 echipe. De atunci, numărul jucătorilor a crescut exponenţial, ajungându-se ca la începutul anului 2010, numărul total de useri să depăşească un milion. Numai în România, în acest moment sunt înregistrate 35496 de echipe.


„Am aflat de Hattrick de la un prieten şi m-am înscris din curiozitate. A ajuns să-mi placă foarte repede pentru că este un joc de strategie extrem de complex. Trebuie să fii atent cu finanţele şi să antrenezi constant jucători pentru a-ţi îmbunătăţi echipa. Dacă esti atent şi ai timp mai mult pentru joc, poţi da adevărate tunuri şi pe piaţa transferurilor. Din multe puncte de vedere, se aseamănă cu viaţa reală" a declarat Valentinus, unul dintre gălăţenii împătimiţi de acest joc.


Un alt user, Rakier, a povestit cât de tare l-a prins jocul în primele luni: „Împreună cu doi amici, la primul revelion de când aveam echipele, eram atât de împătimiţi încât, la miezul nopţii, am stat pe lista de transferuri, pentru a prinde cât mai puţini useri conectaţi. Am dat câteva lovituri atunci".

Românii stau bine şi la echipele naţionale


Echipa naţionala („NT România") este într-un clasament all-time al tuturor campionatelor mondiale pe locul 11, cu o medalie de argint şi una de bronz.
Echipa U20 (U20 România) este situată şi mai bine intr-un clasament all-time, pe primul loc, la egalitate cu Suedia, fiecare dintre echipe obţinând de câte trei ori titlul de campioană mondială, precum şi câte o medalie de bronz.
Aceste rezultate remarcabile au fost posibile datorită antrenorilor extrem de valoroşi care s-au succedat la conducerea celor două echipe reprezentative. Antrenorii sunt aleşi de comunitate prin vot democratic pe baza rezultatelor obţinute în campionat şi competiţiile europene.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite