Reglare de conturi cu săbii la un liceu din Galaţi. Un profesor a fost agresat chiar în incinta liceului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre agresori este elev al Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi" şi a vrut să-i arate unui coleg mai mare cine-i şeful

Botoşani: Profesorii păcăliţi să oprească protestele cu 500 de lei avans la leafă!

Scandal la Grupul Şcolar „Gheoghe Asachi" din Galaţi! Trei indivizi au pătruns în şcoală (unii spun că înarmaţi cu săbii, dar informaţia nu este confirmată oficial) pentru a se război cu un elev de-a 11-a din liceu.

"Unul dintre cei trei indivizi este elev de-al nostru, Eduard Stoian îl cheamă, şi este de etnie romă. El a avut un conflict spontan la chioşcul liceului cu Eduard Brustan, un elev din clasa a 11-a. Totul s-a petrecut în mai puţin de zece minute, timp în care Stoian s-a dus în cartier şi s-a întors însoţit de doi indivizi. Martorii spun că unul dintre agresori avea în mână o teacă de sabie, dar cred că aceasta putea fi uşor confundată cu un baston poliţienesc", povesteşte directorul şcolii, Adrian Deacănu.

În goana lor de a-i arăta elevului de-a 11-a cine-i mai tare, cei trei au bruscat şi un profesor care era prin zonă şi care a încercat să aplaneze conflictul.

"Cadrul didactic a fost doar bruscat, din fericire nu a fost lovit grav", mai spune Deacănu.

Totul s-a petrecut pe fondul lipsei paznicului. "Noi avem cursuri şi după-amiaza până la ora 20.00, dar nu avem bani pentru a plăti mai mulţi paznici. Am preferat să avem unul după-amiaza! Scandalul s-a iscat pe la ora 12.00, atunci când nu era venit încă paznicl", mai spune directorul Grupului Şcolar "Gheorghe Asachi".

Agresorul este în clasa a noua, dar are la activ mai multe repetări de an. Are 19 ani şi a ajuns la "Asachi" de la Şcoala 22. El va fi mutat disciplinar de conducerea şcolii pentru că se află în "interiorul" învăţământului obligatoriu. Elevul dintr-a 11-a va fi exmatriculat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite