Hoţii care au furat cai din toată Moldova vor face peste jumătate de secol de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua care a furat vite şi cai de la 83 de familii din şase judeţe ale Moldovei a fost condamnată ieri de Judecătoria Iaşi.

Ieşeanul Mişu Gangal, considerat unul dintre capii reţelei de hoţi de animale, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru furt calificat şi constituire unui grup infracţional organizat. Celălalt şef al grupării, Corneliu Bârzu a primit 12 ani de închisoare pentru aceleaşi infracţiuni.

Judecătorul a decis să-i condamne şi pe Gabi Viorel Gangal la 8 ani de închisoare, Florin Gangal la 5 ani de închisoare, Dorinel Bârzu la 6 ani, Vasile Aioniţoaie la 4 ani şi 6 luni de închisoare şi Ionuţ Ungureanu la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Mai norocoşi au fost Marius Laurenţiu Gangal şi Alin Alistar care au primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Judecătoria Iaşi a hotărât ca cei nouă să plătească şi daune materiale cuprinse între 800 şi 4.000 de lei celor 83 de familii. Mai mult, pe o parte din banii şi bunurile inculpaţilor  s-a pus sechestru asigurator.

"Am declarat recurs. Soluţia este nelegală pentru că la bază nu sunt probe", a declarat Bogdan Luca, avocatul lui Mişu şi Gabi Gangal.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi au trimis în judecată anul trecut nouă membri ai clanurilor Gangal din Iaşi şi Bârzu din Vaslui pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Potrivit procurorilor, în perioada septembrie 2008 - august 2009 cei nouă au furat sute de animale din judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Bacău şi Neamţ. La indicaţiile lui Mişu Gangal, câte patru-cinci persoane intrau noaptea în gospodăriile oamenilor şi furau atât animale, cât şi atelaje, motoscutere, electronice, saci cu făină.

Apoi mergeau pe drumuri lăturalnice şi ascundeau vacile, oile şi caii în păduri. Ei reveneau după „pradă" peste câteva zile. Procurorii au stabilit că prejudiciul în cauză este de 223.840 de lei. „După arestarea preventivă a inculpaţilor pe raza judeţului Iaşi nu a mai fost comisă nicio infracţiune", se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT.

Citiţi şi:

Regii hoţilor de cai au lovit de 83 de ori

Iaşi: UPDATE Regii hoţilor de cai din Moldova, săltaţi de mascaţi

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite