Iaşi: UPDATE Regii hoţilor de cai din Moldova, săltaţi de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Regii hoţilor de cai din Moldova, săltaţi de mascaţi
Iaşi: UPDATE Regii hoţilor de cai din Moldova, săltaţi de mascaţi

Mişu Gangal din Iaşi şi fraţii Barzu din Vaslui au pus pe picioare alături de rudele lor o reţea care fura cai şi vite.

17.00 Şapte dintre "hoţii de cai" din Iaşi şi Vaslui au fost arestaţi pentru 29 de zile de magistraţii Judecătoriei Iaşi. De clemenţa judecătorilor s-a bucurat doar Ionuţ Ungureanu, care a fost sigurul din cei opt tineri aduşi la instanţă cu propunere de arestare, care nu va sta după gratii. "Am făcut deja recurs împotriva deciziei instanţei", a declarat Gianina Poroşnicu, avocata clanului Gangal.

Cele 20 de persoane ridicate ieri de procurorii ieşeni şi poliţiştii din Iaşi şi Vaslui pentru furt de animale învârteau banii cu lopata. În urma celor 18 percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor, oamenii legii au ridicat bijuterii, bani şi hamuri. Doar de la doi dintre fraţii Gangal din Iaşi au fost confiscaţi 1.500 de euro şi peste 10.000 de lei.

Animale de 200.000 de lei
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi susţin că gruparea a luat fiinţă în anul 2008, la iniţiativa lui Mişu Gangal din Iaşi şi a fraţilor Corneliu şi Dorinel Barzu. Până în 2009 reţeaua este bănuită că ar fi săvârşit 150 de furturi de bovine şi cabaline din şapte judeţe ale Moldovei. „Până acum au fost probate 55 de furturi. Membrii grupării alegeau gospodăriile unde urmau să acţioneze după dimensiunea căpiţelor de fân şi a grajdurilor“, a declarat Iulia Diaconu, procuror-şef  DIICOT Iaşi.

Capii reţelei hotărau cu două ore înainte locul din care vor sustrage animalele, iar apoi se deplasau cu maxim cinci persoane cu autoturisme sau motoscutere. La o singură acţiune sustrăgeau între două şi cinci animale şi le duceau în  păduri şi livezi unde le legau de copaci.

După câteva zile le recuperau şi le vindeau în târguri sau la abatoare. Valoarea parţială a prejudiciului este de 200.000 de lei. Astăzi, o parte dintre membrii reţelei vor fi aduşi la Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă. „Clienţii mei îşi vor dovedi nevinovăţia în faţa instanţei“, a declarat Gianina Poroşnicu, avocata fraţilor Gangal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite