Râurile Prut şi Siret sunt la cota de inundaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii îşi feresc bărcile de apele umflate. Foto: Cristi Boczar
Pescarii îşi feresc bărcile de apele umflate. Foto: Cristi Boczar

Apele umflate ale râurilor ameninţă să facă deranj mare în judeţ, dacă vor continua să crească şi vor depăşi cota de inundaţie

Alarmă pe malurile râurilor din sud-estul ţării! Apele cresc din ce în ce mai ameninţător, iar digurile de apărare nu vor mai face faţă în următoarele zile. Cotele de atenţie ale râurilor au fost depăşite deja. Nici cotele de inundaţie nu par a fi prea înalte pentru furia apelor de primăvară.

CITEŞTE ŞI:Pericol pe Dunăre!  Nivelul fluviului se apropie de cota de inundaţie


Râul care desparte România de Republica Moldova, Prutul s-a revărsat, iar canalul de irigaţii Ghimia a inundat terenurile din împrejurimi. Siretul se umflă pe zi ce trece şi nu mai are mult până să iasă din matcă. Probabil că în 2-3 zile vor fi inundaţii în lunca râului.


În perioada de prohibiţie, pescarii au avut de tras din greu. Deşi nu au voie să îşi încerce norocul la peşte, ei au dat totuşi o fugă pe malurile râurilor, de frică să nu rămână fără bărci, din cauza cotelor crescute ale râurilor.


"Am mai fost cu o săptămână în urmă prin acel canal de irigaţii şi am putut trece, acum e inundat, iar apa are vreo patru metri", ne-a spus Cristi Boczar, pescar amator.


Mânuitorii de undiţe nu au avut încotro şi au fost nevoiţi să mute bărcile pe suprafeţe mai înalte, pentru a le feri de urgie. Deşi au intrat în noroi până la genunchi, efortul amatorilor de peşte proaspăt se poate repeta peste câteva zile, dacă apele vor cotinua să crească în ritmul din ultima perioadă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite