Primarul de la Oancea, bun de plată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Victor Chiriloaie a mai fost obligat în urmă cu ceva timp să le deconteze dascălilor naveta. Foto: Bogdan Dimofte
Primarul Victor Chiriloaie a mai fost obligat în urmă cu ceva timp să le deconteze dascălilor naveta. Foto: Bogdan Dimofte

Sătui să mai scoată bani din propriile buzunare pentru transportul către şcolile unde au ore, 12 profesori care fac naveta în localitatea gălăţeană Oancea şi-au unit forţele şi, ajutaţi de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi, au dat în judecată Primăria pentru a-şi primi banii aferenţi anului 2010.

Aşa cum era de aşteptat, decizia a fost în favoarea dascălilor. De altfel, nici nu au avut mari emoţii pentru că Legea 128/1997 prevede la articolul 104 obligativitatea consiliilor locale de a deconta contravaloarea transportului către localitatea în care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea.

Aceste drepturi sunt prevăzute şi în Contractul colectiv de muncă pentru ramura învăţământ.

În sentinţa dată, Tribunalul a obligat Consiliul local să plătească dascălilor banii de transport pentru perioada 1 ianuarie 19 octombrie 2010, numai după ce aceştia din urmă vor face dovada acestor cheltuieli.

“Consider că sentinţa de la Oancea, prin care Consiliul Local este obligat să restituie oamenilor banii pe navetă, este un prim succes al nostru pe care promitem că-l vom repeta. Însă, cum în România nu funcţionează principiul «statului de drept», suntem sceptici în ceea ce priveşte decontarea navetei”, spune vicepreşedintele SIP Galaţi, Lidia Antoniu.

Primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, se plânge de lipsă de fonduri, criză care porneşte de la alocaţia bugetară extrem de mică şi ajunge până la lipsa de încasări la bugetul local.

„Noi am primit de la buget măreaţa sumă de 6.000 de lei. Chiar nu am ce face. În cazul în care există o hotărâre judecătorească va trebui să acţionăm cumva”, spune edilul.

Citeşte şi

Incredibil: Ţepar „de catifea”: pentru 15.000 de euro, s-a dat seropozitiv şi preşedinte de Consiliu Judeţean

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite