Primăria refuză să semneze contractul de închiriere pentru sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pierre Macri, proprietarul clădirii de pe strada Domnească 38, cere în justiţie plata unei chirii de 28.000 de euro pe lună. Municipalitatea virează lunar în contul lui Macri aproape 16.000 de lei, reprezentând chiria pentru imobil, dar nu a semnat niciun contract de închiriere cu moştenitorul fostului proprietar.

Conducerea Primăriei Galaţi plăteşte în prezent 2,5 lei pe metru pătrat de construcţie şi teren pentru sediul de pe strada Domnească 38 în baza unei hotărâri de Guvern care reglementează plata chiriilor pentru instituţiile care funcţionează în clădiri aflate în domeniul privat.

CITEŞTE ŞI: Prefectul Cosmin Păun primeşte Primăria Galaţi în clădirea Prefecturii: "Este suficient spaţiu şi pentru ei"

Fudulie pe cheltuiala plătitorilor de taxe. Primarul nu vrea să se mute la Prefectură

Propunere Adevărul de Seară-De ce nu mutaţi Primăria în clădirea Prefecturii ?

Moştenitorul clădirii, Pierre Macri, nu a acceptat plata unei asemenea chirii şi a dat în judecată Primăria şi Guvernul, cerând anularea hotărârii Executivului, dar şi obligarea municipalităţii la plata unei chirii la preţul pieţii.

Reprezentanţii Primăriei spun că se va semna contractul. Nu se ştie însă când.  “O să semnăm. Este foarte greu să îţi asumi un astfel de contract în care trebuie să plăteşti o suma pentru terenul de sub clădire, stabilit prin OUG  de 2  lei, iar pe restul terenului îţi cere în euro. Normal că trebuie să fii atent când semnezi un astfel de contract. Probabil că ăsta e motivul pentru care se lungeşte cu semnatul”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

„Trebuie mai întâi să treacă de votul Consiliului Local şi nu s-a întâmplat asta, nu a fost nici măcar o şedinţă de îndată. Noi, grupul PDL, nu vom vota pentru semnarea contractului”, ne-a declarat consilierul local Viorel Trif.

Moştenitorul sediului Primăriei vrea să i se plătească o chirie la preţul pieţii. “I se virează în contul domnului Macri o sumă de bani în fiecare lună. Noi nu ne-am dat acordul pentru aşa ceva. Vă daţi seama în ce situaţie s-a ajuns? Ce justificare legală au aceşti bani? Am cerut printr-un proces civil să ni se plătească o chirie lunară de 28.000 de euro la preţul pieţii, dar am solicitat pe contencios să se anuleze şi hotărârea de Guvern care reglementează chiriile”, ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri.

"Primăria, la Prefectură”

O parte dintre consilierii locali agreează propunerea iniţiată  de Adevărul de Seară, respectiv de a se muta Primăria la Prefectură.

„Prefectul Cosmin Păun i-a înaintat adresă primarului Dumitru Nicolae prin care îi propune să se mute la Prefectură. Acesta îi pune la dispoziţie birouri”, ne-a declarat consilierul local Viorel Trif.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite