A început demolarea pizzeriei construită pe terenul bisericii Mavramol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au încărcat în remorcă mobilierul , Foto: Corina Misăilă
Muncitorii au încărcat în remorcă mobilierul , Foto: Corina Misăilă

Scandal şi plânsete în faţa cârciumei ridicate în locul fostului cimitir al călugărilor. Astăzi, la ora 10.00, angajaţii Ecosal au primit ordin pentru a începe acţiunea de demolare a construcţiei, pe care municipalitatea o consideră ilegală.Patronul pizzeriei spune că măsura este abuzivă şi va da Primăria în judecată.

Muncitorii Ecosal au intrat cu forţa în pizzerie şi au încărcat în două remorci mobilierul şi florile ornamentale. În zadar a încercat Giovanni Panetta şi concubina sa să-i împiedice pe reprezentanţii municipalităţii să demoleze construcţia.


Marş de protest pentru terenul Bisericii "Mavramol"

„Este proprietatea noastră. Am muncit doi ani de zile în Italia pentru a cumpăra această clădire. Am plătit taxe şi impozite. Este ilegal şi abuziv ceea ce faceţi. Ne-aţi călcat în picioare. Noi suntem cumpărători de bună credinţă. Am investit bani aici, nu ne ne puteţi face una ca asta”, a spus concubina italianului.

Doi preoţi au protestat deoarece peste un cimitir străvechi un italian a construit o pizzerie

Giovanni Panetta spune că a cumpărat clădirea în 2002, iar conform actului de vânzare–cumpărare era liberă de orice sarcini.

„Am cumpărat cu acte această clădire în anul 2002. Totul s-a făcut la notar, ceea ce însemnă că e legal. Am aflat în 2008 că este un proces între Primărie şi biserică. Cu ce sunt eu vinovat? Aici am investit peste 100.000 de euro", spune italianul Giovani Isidro Panetta.

Giovanni Panetta

„Nu faceţi pe nevinovaţii. În italia nu  puteaţi construi fără autorizaţie. Construcţia este ilegală. Avem autorizaţie de desfiinţare. Duceţi-vă şi întrebaţi pe cel care v-a vândut, nu pe mine”, a replicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Discuţiile în contradictoriu au continuat iar cei doi l-au acuzat pe viceprimar de abuz şi au refuzat să accepte decizia de demolare, susţinuţi fiind şi de avocatul lor.

Primăria Galaţi vrea să demoleze pizzeria bântuită

"Este un abuz. Mă alungaţi din propria casă. Dacă o veţi demola vom sta cu copii, cu tot, în faţa bisericii, în faţa preoţilor", a spus proprietarul pizzeriei.

 „Dumnealui afirmă că ne-a pus la dispoziţie autorizaţia de demolare. Noi nu am primit aşa ceva. Pe 22 iulie a fost vechea autorizaţie de demolare care a expirat şi trebuia una nouă pentru desfiinţarea construcţiei. Până în momentul de faţă nu s-a emis nimis. Clientul meu are acte de rezidenţă la această adresă. Certificate sunt emise de către Primărie. Nu puteţi nega asta”, a spus Aurelian Vizinteanu.

Viceprimarul nu s-a lăsat impresionat de afirmaţiile avocatului şi este hotărât să ducă la îndeplinire o decizie judecătorească irevocabilă.

„În 1994 instanţa a considerat că s-a făcut un abuz. Nu mă întrebaţi de ce nu a fost demolată atunci. Sunt şi oameni din Primărie care au o vină pentru faptul că nu au pus în aplicare deciyia instanţei. De asemenea, cazul ar trebui verificat şi de Parchet şi DNA”, a spus Ciumacenco. 

Cât despre informaţiile vehiculate cum că în locul pizzeriei se va construi un supermarket, vicele a a ţinut să clarifice situaţia: „Nu va fi niciun supermarket. Va fi parc sau piaţă publică”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite