Marş de protest pentru terenul Bisericii "Mavramol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestarea începe mâine, la ora 10.00, cu o slujbă de pomenire a călugărilor îngropaţi pe locul pizzeriei DA Isi. În baza unei hotărâri judecătoreşti din 2008, proprietarul a fost somat de Primăria Galaţi să demoleze clădirea. În caz contrar, vor fi sesizate organele de cercetare penală. 

Timp de aproape 20 de ani, părintele Mihai Gherghe, parohul Bisericii Mavramol, s-a luptat în instanţă pentru câştigarea pământului strămoşesc. Instanţa i-a dat dreptate, însă s-a lovit de nepăsarea autorităţile locale, care au refuzat să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti care prevedeau demolarea, începând cu sentinţa civilă nr. 7485/23.05.1994 şi încheind cu sentinţa civilă nr.2695 din 2008.

Panetta Isidora Giovanii, patronul pizzeriei, spune că a cumpărat clădirea în 2002, iar conform actului de vânzare–cumpărare era liberă de orice sarcini.„Ce vină am eu? Eu am investit peste 100.000 de euro aici. Eu sunt cumpărător de bună credinţă. Procesul este pe rol”, a spus italianul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia tipărită de mâine a cotidianului Adevărul. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile din oraş, la preţul de 1,9 lei.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite