Primăria Galaţi pierde lupta cu etnobotanicele. Ciumacenco: "Patronii sunt foarte bine organizaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele de etnobotanice au lacăt la intrare doar de formă, ignorând interdicţia de a mai comercializa în oraş astfel de substanţe, impusă de Consiliul Local Galaţi.

Pentru a stârpi comerţul cu astfel de produse, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că va fi introdus un nou amendament la proiectul de hotărâre.

CITIŢI ŞI:

Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului: Consumul de "etnobotanice" creşte rata criminalităţii şi suicidului în România

„Pe 10 martie vom depune un amendament la proiectul de hotărâre, prin care se va interzice comercializarea acestor produse pe o rază de 2,5 kilometri în jurul unităţilor de învăţământ şi a celor sanitare. Sperăm să avem un rezultat mai bun. Noi nu suntem Olanda. Nu înţeleg de ce se cramponează Guvernul să dea o lege care să interzică aceste produse", a spus Ciumacenco.

Conform viceprimarului Ciumacenco, din cele 26 de magazine deschise în oraş, doar patru au fost închise. Mai mult, în urmă cu două săptămâni, un magazin de aromaterapii s-a deschis chiar lângă Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei", acolo unde ajung tot mai multe victime ale acestor produse cu efect halucinogen.

„Acest magazin nu are încă acordul Primarului şi funcţionează ilegal", ne-a declarat viceprimarul.

La sfârşitul anului 2010, Consiliul Local Galaţi a emis o hotărâre prin care interzicea comerţul cu substanţe etnobotanice. Măsura a fost luată pe baza faptului că, în primele 10 luni ale anului, la spital ajunseseră 88 de persoane intoxicate cu drogurile vândute sub denumirea de plante aromatice sau medicinale. Grav este că patru dintre persoanele intoxicate aveau sub 14 ani.


„Sunt foarte bine organizaţi. Dacă îndeplinesc condiţiile legii, noi nu le putem face nimic. Ne dau în judecată şi câştigă", a mai spus Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite