Consiliul Judeţului se pregăteşte pentru o posibilă catastrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autospeciale pentru descarcerare
Autospeciale pentru descarcerare

Autorităţile gălăţene vor cumpăra mai multe autospeciale pentru descarcerare, dar şi o ambulanţă de reanimare.Creşterea riscurilor care ameninţă sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, precum şi apariţia unor noi riscuri, generate îndeosebi de schimbările climatice i-a pus pe gânduri pe reprezentanţii Consiliului Judeţului care vor să limiteze aceste efecte negative.

“În acest context, proiectul «Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud – Est» crează un cadru unitar de acţiune privind prevenirea şi managementul riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Pentru judeţul Galaţi vor fi achiziţionate trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, de mare capacitate  şi trei autospeciale de capacitate medie, o autospecială pentru descarcerări grele, două ambulanţe de prim ajutor şi o ambulanţă de reanimare.

După achiziţie, echipamentele vor fi transferate Inspectoratului  Judeţean pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă prin semnarea unor contracte de comodat, documente ce vor stabili responsabilităţile părţilor.

Valoarea totală a investiţiei va fi de aproape şase milioane de lei noi, din care contribuţia Consiliului Judeţului va fi de aproximativ 1, 3 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI

Casele din Centrul Braşovului cad la primul cutremur (FOTOREPORTAJ)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite