Poliţistul DPIR din Galaţi s-a împuşcat în cap din cauza soţiei. Starea de sănătate este foarte gravă, medicii se tem să nu-l piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul se zbate acum între viaţă şi moarte, intubat mecanic, pe un pat de spital. Medicii spun că operaţia pe care au efectuat-o a fost una disperată şi extrem de complicată. Glonţul a distrus capul poliţistului.

Citeşte şi:  Un luptător de la Detaşamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă Galaţi s-a împuşcat în cap

Problemele medicale de tip neurlogic ale soţiei, dar şi altele de ordin familial au condus către tragedia de joi seara când un poliţist DPIR Galaţi s-a împuşcat în cap în timpul serviciului. Acum, atât el cât şi soţia sa se zbat pentru o viaţă normală.

Viaţa cât un glonţ

Nicu Tănase, în vârstă de 42 de ani, agent şef în cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă a încercat să se sinucidă joi seara, chiar în curtea sediului DPIR. Bărbatul s-a întors din misiune, împreună cu ceilalţi colegi, a parcat maşina, a completat foaia de parcurs şi a scos pistolul din teacă pentru ultima dată.

Cariera de 10 ani din cadrul grupei pirotehnice Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase a fost încheiată chiar de arma pe care o avea mereu asupra sa. Într-o fracţiune de secundă a apăsat pe trăgaci şi glonţul i-a spulberat capul. A fost găsit după câteva minute de unul dintre colegi, într-o baltă de sânge, întins pe bancheta maşinii. Într-o mână avea telefonul mobil şi în cealaltă arma de foc.

Şocaţi, colegii au chemat SMURD-ul care a ajuns în câteva minute la locul incidentului. I-au acordat primul ajutor, l-au stabilizat şi l-au transportat în mare viteză la spital. Aici a început marea bătălie contra cronometru pentru salvarea vieţii poliţistului.

Patru ore sub bisturiu

Medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, toţi s-au mobilizat mai mult decât exemplar şi în mai puţin de 15 minute poliţistul era băgat în sala de operaţie. Operaţia a durat mai mult de patru ore şi a reprezentat un succes pentru medici. Fizicul impunător şi buna pregătire din punct de vedere sportiv i-au ajutat pe medici să-i salveze viaţa.

image

Imaginile CT arată urma lăsată de glonţ

„Pacientul a ajuns în stare foarte gravă. Operaţia de acest tip nu este grea şi complicată ci una disperată. Timpul scurs de la accident până la operaţie trebuie să fie unul mic. În 15 minute avea bisturiul pe creier. Asta datorită medicilor SMURD şi restul personalului. Avea bucăţi de os în cap, avea totul sfărmat. Faptul că este robust şi are o pregătire fizică foarte bună a fost de mare folos”, spune dr. Corneliu Marinescu, medicul neurochirurg care l-a operat pe poliţistul împuşcat.

În ceea ce priveşte operaţia chirurgicală, medicii s-au chinuit să creeze un spaţiu suplimentar pentru creierul umflat din cauza împuşcăturii şi să îndepărteze bucăţile de os care s-au împrăştiat în cavitatea craniană. În astfel de situaţii dimensiunile creierului cresc şi pur şi simplu nu mi încape în cap.

Blestemul bolilor

Adevăratele motive pentru care s-a ajuns în această situaţie sunt reprezentate de problemele de sănătate de care suferă soţia. Aceasta a trecut recent printr-o operaţie grea de anevrism cerebral iar recuperarea este dificilă. Toate aceste tulburări neurologice ale femeii l-au determinat pe poliţist să-şi dorească moartea.

„Starea clinică a poliţistului care a încercat să se sinucidă este staţionară. Asistăm la o dramă îngrozitoare. Soţia este operată de anevrism cerebral şi are numeroase tulburări de comportament. Vasele ei de sânge din creier au suferit modificări”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Poliţistul Nicu Tănase, de 42 de ani, lucra de 10 ani la DPIR, în cadrul grupei pirotehnice Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, iar testările psihilogice au arătat că acesta este apt de muncă.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. În ultimii ani a fost apreciat cu calificativul de foarte bun”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite