Vega '93 este acuzată că a primit peste 10 miliarde de lei vechi din plăţi ilegale efectuate de Consiliul Judeţean Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea a facturat şi decontat lucrări care nu erau executate pentru reabilitarea edificiului.Valoarea plăţilor ilegale constatate de Curtea de Conturi pentru anul 2009 la acest obiectiv depăşeşte un milion de lei. Reabilitatea clădirii este realizată de firma Vega '93 Galaţi.

Lucrările de reabilitare a clădirii fostei Prefecturi Putna, demarate în urmă cu mai bine de zece ani, scot în evidenţă şi aspecte care ţin de proasta gestiunii a banului public.

Finanţatorul şi totodată beneficiarul lucrări, Consiliul Judeţean Vrancea, a fost găsit descoperit la documente de un control al Curţii de Conturi realizat în anul 2009.

Controlorii instituţiei au depistat nereguli cât cuprinde, atât în ce priveşte decontarea lucrărilor la clădirea fostei Prefecturi cât şi la modernizarea DJ 205 D, care au prejudiciat bugetul instituţiei cu peste un milion de lei.

„În cazul obiectivului „Restaurare, amenajare clădire Prefectura Judeţului Putna-Municipiul Focşani s-au găsit lucrări înscrise în situaţii, facturate şi nedecontate, dar care nu erau efectiv executate. Unele materiale procurate nu au fost puse în operă şi nici nu se regăseau pe teren. Valoarea estimată a plăţilor nelegale efectuate în anul 2009 este de 1045 mii lei", se arată în raportul Curţii de Conturi a României.

VEZI AICI CUM ŞI-A JUSTIFICAT CJ VRANCEA PLĂŢILE

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite