Plăţi ilegale pentru fosta Prefectură Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Vrancea a facturat şi decontat lucrări care nu erau executate pentru realibilitarea edificiului.Valoarea plăţilor ilegale constatate de Curtea de Conturi pentru anul 2009 la acest obiectiv depăşeşte un milion de lei. Reabilitatea clădirii este realizată de firma Vega '93 Galaţi.

Lucrările de reabilitare a clădirii fostei Prefecturi Putna, demarate în urmă cu mai bine de zece ani, scot în evidenţă şi aspecte care ţin de proasta gestiunii a banului public.

Finanţatorul şi totodată beneficiarul lucrări, Consiliul Judeţean Vrancea, a fost găsit descoperit la documente de un control al Curţii de Conturi realizat în anul 2009.

Controlorii instituţiei au depistat nereguli cât cuprinde, atât în ce priveşte decontarea lucrărilor la clădirea fostei Prefecturi cât şi la modernizarea DJ 205 D, care au prejudiciat bugetul instituţiei cu peste un milion de lei.

„În cazul obiectivului „Restaurare, amenajare clădire Prefectura Judeţului Putna-Municipiul Focşani s-au găsit lucrări înscrise în situaţii, facturate şi nedecontate, dar care nu erau efectiv executate. Unele materiale procurate nu au fost puse în operă şi nici nu se regăseau pe teren. Valoarea estimată a plăţilor nelegale efectuate în anul 2009 este de 1045 mii lei", se arată în raportul Curţii de Conturi a României.

Consiliul Judeţean tace

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, căruia îi place de fiecare dată să se laude că sub administaţia condusă de el va fi finalizată investiţia la fosta Prefectură Putna, nu a răspuns la telefon pentru a comenta raportul Curţii de Conturi.

Deşi am solicitat şi un punct de vedere în scris instituţiei Consiliului Judeţean, nici acesta nu ne-a parvenit până la închiderea ediţiei, deşi purtătorul de cuvând ne-a asigurat că se străduieşte să ne prezinte acest punct de vedere.

Lucrările de restaurare şi amenajare a fostei Prefecturi Putna sunt realizate de firma gălăţeană „Vega '93", care a câştigat în Vrancea majoritatea lucrărilor de anvergură realizate din bani publici, în special lucrări de asfaltare.

Reprezentanţii firmei spun că nu au cunoştinţă că ar fi încasat bani în mod ilegal.

„Ne-am uitat în evidenţe şi nici vorbă de încasări necuvenite. Probabil cei de la Curtea de Conturi au interpretat diferite alte documente", ne-a precizat Doru Chiper, director tehnic al Vega'93 Galaţi.

De menţionat că până la această dată, reabilitarea clădirii fostei Prefecturi Vrancea a „mâncat" din bugetul public peste zece milioane de lei, investiţia fiind realizată în proporţie de 80%.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite