Militarii care lucrau la digul de la Şiviţa au fost răniţi după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci militari care lucrau la consolidarea digurilor de pe Prut au fost răniţi, după ce camionul în care se aflau s-a răsturnat, în localitatea gălăţeană Şiviţa.

UPDATE 13.04 Potrivit primarului comunei Tuluceşti, Petrică Bratu, camionul s-a răsturnat de pe dig, de la o înălţime de aproximativ cinci metri, scrie Mediafax.

"Digul face legătura între Brateşul de Jos şi Brateşul de Sus şi acolo se lucrează la supraînălţare. Camionul MApN transporta saci cu nisip, pentru lucrări, când pe dig s-a intersectat cu o maşină Dacia pe care a vrut să o ocolească. Fiind terenul umed, de la ploi, malul de pământ s-a lăsat şi camionul s-a răsturnat de pe dig. Digul se află la o înălţime de aproximativ cinci metri. Am înţeles că militarii nu au fost răniţi foarte grav. Ei au fost preluaţi de ambulanţe", a declarat primarul comunei Tuluceşti.

El a precizat că cei cinci răniţi au fost duşi la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

Potrivit prefecului judeţului Galaţi, Cosmin Păun, starea militarilor nu este gravă: unul dintre militari s-a lovit la cap, doi au răni la gambe, iar ceilalţi doi au suferit răni în zona toracică.

Constanţa: Digul de la Gârliciu şi Ciobanu a fost rupt de ape
Digul de la Ceatalchioi Tulcea a cedat: sinistraţii refuză să-şi părăsească locuinţele
Constanţa: Debitele Dunării se află în scădere

"Se vor face cercetări pentru că maşina Dacia pe care camionul a încercat să o ocolească aparţinea unor pescari inconştienţi. Trebuie verificat cine le-a permis acelor pescari să intre pe dig", a adăugat prefectul judeţului Galaţi.

Un camion cu militari s-a răsturnat în satul Şiviţa, judeţul Galaţi. Militarii lucrau la consolidarea digurilor de pe Prut pentru a opri inundaţiile.

Cinci militari au fost răniţi, unul dintre ei şi-a rupt piciorul, iar ceilalţi au suferit contuzii.

Militarii lucrau de 48 de ore la supraînălţarea digului din localitatea Şiviţa.

La faţa locului au ajuns două autospeciale de la SMURD şi o ambulanţă care i-a transportat pe cei cinci răniţi la spital. Unul dintre ei are piciorul rupt. În camion se aflau 12 militari. Nu se cunosc deocamdată împrejurările în care s-a produs accidentul.

Autorităţile din localitatea gălăţeană Şiviţa au decis, sâmbătă după-amiază, supraînălţarea digului de protecţie "Brateşul de Sus", în condiţiile în care nivelul râului Prut a ajuns la 619 centimetri, cu 19 centimetri peste cota de pericol, notează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, în prezent, 20 de pompieri şi 20 de militari lucrează la supraînălţarea digului de protecţie de pe Prut, fiind folosiţi saci umpluţi cu nisip care au rămas neutilizaţi în municipiul Galaţi, după construcţia digului de protecţie a oraşului.

Nivelul râului Prut a crescut, în cursul zilei de vineri, cu 36 de centimetri, iar în ultimele 12 ore cu 19 centimetri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite