Numărul taxiurilor din Galaţi ar putea fi redus de la 850 la 600

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În Galaţi sunt  850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte
În Galaţi sunt 850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte

Propunerea urmează să fie dezbătută de membrii Comisiei de servicii publice, comerț și privatizare din cadrul Consiliului Local. Subiectul a intrat în atenţia aleşilor întrucât în ultimul timp s-au înregistrat foarte multe cereri de renunţare la autorizaţii pentru serviciul de transport în regim taxi.

CITEŞTE ŞI: Reguli noi pentru a stopa pirateria şi evaziunea fiscală din taximetrie

„Sunt foarte multe taxiuri care stau pe dreapta pentru că nu au clienţi. Sunt taximetrişti care merg cu un tarif sub cel practicat pe piaţă şi înregistrează pierderi imense. Nu mai pot face faţă şi renunţă. Aproape în fiecare zi, la Serviciul de Transporturi din Primărie se înregistrează şapte-opt astfel de cereri. Acesta este şi motivul pentru care dorim să reducem numărul”, ne-a declarat consilierul Daniel Apetrăchioaie.

Reducerea numărului de taxiuri stârneşte însă nemulţumirea şefului Camerei Taximetriştilor care spune că nu a fost chemat la discuţii de către membrii Comisiei de Transport.

„Până nu va fi votat noul regulament privind activitatea serviciilor de transport în regim taxi, nu se va schimba nimic. Trebuie făcută un pic de ordine. Cât priveşte reducerea numărului de taxiuri, noi nu am fost consultaţi. Aşteptăm să fim chemaţi la discuţii pentru a ni se prezenta motivele”, ne-a declarat Silviu Cârlan, şeful Camerei Taximetriştilor din Galaţi.

Dacă va primi avizul comisiei de specialitate, acest subiect va face obiectul unui proiect de hotărâre. În Galaţi, sunt şapte operatori-dispeceri: ACJ Globe Tour, Albertini, As, Lasimar, Samatax, Taxi 949 şi Transtax. În total, aceştia au 850 de maşini de taximetrie.  


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite