Galaţi:Reguli noi pentru a stopa pirateria şi evaziunea fiscală din taximetrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 În Galaţi sunt  850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte
În Galaţi sunt 850 de maşini de taximetrie, Foto:Bogdan Dimofte

Aleşii locali urmează să aprobe un nou regulament privind activitatea serviciilor de transport în regim taxi. Noul proiect va introduce dispeceratelor obligativitatea cazierului profesional, dar şi un tarif maxim de 2 lei pe kilometru.

Proiectul a primit avizul comisiei de transport şi va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de CL de mâine. „El prevede obligativitatea unei note de fundamentare între dispecerat și propietarul mașinii. Prin această notă se vor justifica anumite cheltuieli care țin de întreținerea mașinii. S-a introdus obligativitatea cazierului profesional și vom propune ca tariful maxim să fie de 2 lei/km. Ei pot circula şi cu un tarif de 1 leu/km dacă le convine”, ne-a declarat consilierul Daniel Apetrăchioaie.

Silviu Cârlan, şeful Camerei Taximetriştilor din Galaţi, este convins ca noul regulament va face puţină curăţenie şi în ceea ce priveşte pirateria şi evaziunea fiscală practicată de unii taximetrişti.

„Sunt  taxiuri care circulă prin Galaţi având inscripţionate siglele unor dispecerate inexistente pentru a induce în eroare călătorii. Sunt taximetrişti care practică pirateria şi nu dau niciun ban la stat. Sperăm ca acest regulament să fie votat şi să facă puţină ordine. Nu se poate să fentezi Legea la nesfârşit”, a precizat Cârlan.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite