Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă la Spitalul din Galaţi, unde doi oameni au murit de la o infecţie nosocomială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a iniţiat o anchetă pe marginea infecţiei intraspitaliceşti care a dus la moartea a doi pacienţi la Spitalul Judeţean. O echipă de control  se deplasează la Galaţi unde va evalua situaţia de la secţia de neurochirurgie.

Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.

Doi oameni au murit, iar al treila este în stare gravă după infectarea cu bacteria Acinetobacter. Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Galaţi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz.n Potrivit concluziilor preliminare, infecţia s-a răspândit prin aparatul de aer condiţionat.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli  a solicitat demararea unei anchete suplimentare din partea Ministerului Sănătăţii. Astfel, o echipă de control a Ministerului se va deplasa la Galaţi unde va evalua situaţia de la secţia unităţii sanitare.

Citeşte şi:

Focar de infecţie la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Galaţi

Un al doilea pacient infectat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi a murit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite