Focar de infecţie la Secţia Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pacient a murit şi alţii doi sunt în stare extrem de gravă ca urmare a infectării lor cu un germene „de spital". Autorităţile sanitare sunt în alertă din cauza focarului de infecţie intraspitalicească de la Spitalul de Urgenţă.

Pericol maxim la Spitalul de Urgenţă din Galaţi ! Un focar de infecţie intraspitalicească a izbucnit în urmă cu câteva zile, în această unitate sanitară. Un pacient a murit joi 25 august şi alţii doi se află internaţi în secţia Anestezie Terapie Intensivă, în stare extrem de gravă.

Focar, la Neurochirurgie

În această secţie, au fost internaţi toţi cei trei pacienţi. Bărbatul de 65 de ani, care a murit, este din comuna Vânători. El a fost internat cu un traumatism craniocerebral, plagă suturată, în comă. După operaţie rana s-a suprainfectat şi a murit.

Ceilalţi doi bărbaţi, victime ale unor accidente rutiere, au ajuns la spital tot cu diagnosticul de traumatism cranian grav. În momentul de faţă, cei doi sunt ţinuţi în viaţă de aparate, fiind ventilaţi mecanic.

Pacienţii au fost infectaţi cu bacilul acinetobacter a cărui sursă încă nu a fost stabilită.

„Din păcate, la spital avem un focar de infecţie nozocomială. Am constat mai multe nereguli. Unele, datorită mutării cabinetelor din policlinică în secţiile spitalului, din cauza lucrărilor de reabilitare. Alte nereguli au fost descoperite în blocul operator, la sistemul de ventilaţie. De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Toate trei cazurile au la bază acelaşi factor", spune Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Inspectorii sanitari au recoltat 38 de probe din blocul operator şi alte 30 din Neurochirurgie şi aşteaptă rezultatele analizelor pentru a se stabili cu precizie cauza acestor infecţiilor intraspitaliceşti.

Şeful de la Neurochirurgie, Cornel Mihalache, susţine că a luat măsurile necesare şi că la ora actuală nu mai există risc de îmbolnăvire. „Bolnavii sunt în siguranţă acum. Am luat toate măsurile necesare pentru a nu mai apărea alte cazuri. Vom face o analiză. Nu este stabilit focarul deocamdată", a declarat dr. Cornel Mihalache.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite