„Medicalele” fac victime la Galaţi: nouă medici au fost amendaţi de "Poliţia concediilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După intrarea în vigoare a noii legi privind concediile medicale, medicii de familie au fost primii care au avut de suferit.

Amenzile pentru medicii de familie care  acordă concedii medicale, fără a fi atenţi la actele prezentate de pacienţi sunt considerabile sunt considerabile.


Mai citeşte şi:
Constanţa: Medicii contestă amenzile date de Poliţia concediilor medicale

De la jumătatea lunii mai, nouă medici de familie gălăţeni  au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei deoarece au eliberat concedii medicale unor pacienţi, care, fie nu au prezentat documentaţia prevăzută de lege, fie nu au fost găsiţi acasă de aşa-zisa poliţie a concediilor medicale.

„Toţi aceşti medici au fost sancţionaţi conform normelor legale”, a declarat farmacist Olimpia Buzia, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi (CJAS).

Conform aceleiaşi surse, trei dintre pacienţii ale căror concedii au fost verificate de către echipele mixte coordonate de conducerea CJAS nu au fost găsiţi la domicilii, în timp ce, în restul cazurilor s-au constatat nereguli în documentele prezentate de către medici.

Dumitru Mărăşescu, şeful Patronatului medicilor de Familie din Galaţi spune că va fi verificată respectarea prevederilor legale privind sancţionarea în cazul acordării concediilor medicale.
 
„În cazul în care CJAS-ul a sancţionat abuziv, vom acţiona pe cale judecătorească, pentru a ne apăra colegii”, a spus acesta.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite