Galaţi: Se scumpeşte şi serviciul de furnizare a agentului termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pentru a scăpa de datorii, Apaterm majorează tarifele la energia termică; Foto: Corina Misăilă
Pentru a scăpa de datorii, Apaterm majorează tarifele la energia termică; Foto: Corina Misăilă

De la 1 ianuarie 2011, tarifele locale pentru serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei termice, practicate de către  SC Apaterm se majorează.George Cubasa, directorul general al societăţii, susţine că a fost nevoit să ceară această majorare din cauza lipsei de fonduri, dar şi pentru că, de câteva luni, conturile Apaterm sunt blocate şi nu se mai pot face plăţi către furnizori.

CITEŞTE:  Cadou de Crăciun pentru gălăţeni: Preţul gigacaloriei creşte cu 47 de lei

Conform unei hotărâri aprobate de Consiliu Local, tarifele locale pentru aceste servicii cresc de 89,14 lei/gigacalorie, la 107,57 lei/gigacalorie în cazul energiei termice destinată agenţilor economici şi respectiv de la 110,53 lei/gigacalorie la 133,39 lei/gigacalorie, în cazul energiei termice destinată populaţiei.

"Este vorba de un ordin al ANRSC, încă de acum doi ani,  pe care Consiliul Galaţi nu l-a  pus în aplicare. Tarifele cresc cu 23 de lei pentru că, în aceşti ani, a crescut preţul combustibilului. Nouă nu ne-a dat nimeni niciun leu, iar acum apar datorii către furnizori. Nu se poate să facem faţă tuturor cheltuielilor cu nimic”, a spus Cubasa.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite