Cadou de Crăciun pentru gălăţeni: Preţul gigacaloriei creşte cu 47 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda sărăciei cu care se confruntă majoritatea populaţiei gălăţenii vor plăti mai scump încălzirea apartamentelor. Consilierii PDL susţin că vor contesta votul, deoarece proiectul de hotârâre a fost supus la vot de trei ori.

Sedinţă de Consiliu Local cu scântei. Pe ultima sută de metri, aleşii locali au decis să ne mai facă un „cadou” de Crăciun. Încălzirea caloriferelor din apartamente ne va „arde” şi mai tare portofelele şi aşa goale. Proiectul de hotărâre prin care se instituie această măsură a fost supusă la vot de trei ori ori, iar, într-un târziu a trecut cu 14 voturi „pentru” .

Vot cu repetiţie

Consilierii PC şi PDL s-au opus majorării şi au spus că vor contesta proiectul de hotărâre. „S-a supus de trei ori la vot. Nu este corect aşa ceva. Poate chemăm şi rudele, şi prietenii ca să iasă votul.  Nu se poate aşa ceva.Am solicitat de şase luni o Comisie de analiză la Apaterm şi nu s-a întâmplat nimic”, a spus consilierul Viorel Trif.

Şi un alt consilier, Eugen Găvan a fost la fel de vehement: „Aţi supus la vot de trei ori. Ce facem aici? Ne batem de joc de cetăţenii acestui oraş ?”

În replică, primarul Dumitru Nicolae a declarat: „Dacă nu aprobăm preţul, nu avem cu ce factura. Dacă doriţi, asta facem şi spuneţi de la bun început: noi suntem contra populaţiei oraşului Galaţi. În ţara asta avem şmecherii de la energia electrică, ţinem centrala la 20 la sută din capacitate, nerentabilă şi băgăm toată rentabilitatea pe energie termică, să plătească populaţia. Nu eu solicit majorare, dar nu avem bani”. 

Şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a pledat pentru scumpirea gigacaloriei: „Guvernul ne taie din sumele alocate de la Bucureşti, primim tot mai puţin bani din sume defalcate şi trebuie să găsim soluţii să nu se prăbuşească tot sistemul”.

Cât vom plăti

Conform hotărârii de CL, preţul  local al energiei termice facturate populaţiei în anul 2011  va fi de  214,65 lei/gigacalorie, inclusiv TVA.

 „Preţul local al energiei termice facturate populaţiei în anul 2011 se modifică de la 167,44 lei/Gcal, inclusiv TVA, la 214,65 lei/Gcal,  iar subvenţia unitară de la bugetul local se reduce de la 55,63 lei/Gcal, la 31,21 lei/Gcal”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Vom simţi efectul scumpirii din februarie. "Probabil factura din februarie va include noul preţ al gigacaloriei. Nu cred că va fi posibil mai devreme", ne-a spus George Cubasa, directorul Apaterm

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite