Licitaţia pentru vânzarea “Casei prim-secretarilor PCR", amânată. Preţul de pornire scade cu 25%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndreptăţiţi la o despăgubire de 4,2 milioane de euro, moştenitorii unui cartier din Galaţi au pus sechestru pe bunurile Consiliului Local. Primul imobil scos la licitaţie este cel de pe strada Mihai Bravu, numărul 23 (în care are sediul grădiniţa particulară Lyra). Licitaţia ar fi trebuit să aibă loc vineri, 26 august, însă a fost amânată deoarece nu s-a înscris nicio persoană.

"Nu s-a înscris nimeni pentru licitaţie. Vom stabili o altă zi. Preţul de pornire va scădea cu 25%", ne-a declarat avocatul Alexandru Păun, reprezentantul moştenitorilor. Clădirea a fost evaluată la 250.000 de euro.

CITESTE SI: Primăria Galaţi pierde „Casa prim-secretarilor PCR”

Moştenitorii unui cartier au pus sechestru asigurator pe bunurile Consiliului local!

Doi gălăţeni sunt moştenitorii unui cartier întreg

Casa are o semnificaţie aparte întrucât în perioada comunistă a servit drept locuinţă de serviciu pentru primii secretari PCR care au condus judeţul Galaţi.

Primarul Nicolae: "Instanţa e de vină!"

Desi Primăria a pierdut o clădire de patrimoniu valoroasă, primarul Dumitru Nicolae nu pare să fie deranjat de acest lucru:"Nu noi am dat-o. Duceţi-vă şi întrebaţi Instanţa. Ce să fac eu dacă legile sunt strâmbe în România?".

Reamintim că acţiunea a fost întreprinsă în vederea executării Deciziei irevocabile (nr. 319) emisă de Înalta Curte de Casaţie, pe 20 ianuarie 2011.

Este vorba de o despăgubire de 4,2 milioane de euro pe care CL este obligat să o acorde lui Eugen Sima şi Cristian Tudose, moştenitorii unui teren pe care a au fost construite blocurile din cartierul Ţiglina III. Instanţa a decis că nu este posibilă restituirea în natură întrucât terenul revendicat face parte integrantă dintr-un cartier de locuinţe.

Cazul a ajuns la  DNA

Deşi reprezentanţii CL au susţinut în repetate rânduri faptul că sentinţa Înaltei Curţi nu poate fi pusă în executare deoarece instituţia pe care o reprezintă nu are patrimoniu, avocatul moştenitorilor Alexandru Păun deţine acte oficiale care dovedesc exact contrariul.

Drept urmare, primarul Dumitru Nicolae, consilierii locali si cativa functionari de la Trezoreria Galati s-au ales cu plangeri pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor săvârşit în forma calificată, neglijenţa în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii.

"Clienţii mei au formulat plângeri penale împotriva persoanelor considerate responsabile. Ne-am adresat si Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru investigarea aspectelor ce cad în competenţa acestei instituţii”, a declarat avocatul Păun.

Urmează tronsonul 1 de la Blocul A4

Conform avocatului Alexandru Păun, în curând, urmează să fie scos la licitaţie tronsonul 1 de la blocul A4.

„Valorează cel puţin un milion de euro. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu primarul Galaţiului, vom continua să punem sechestru şi pe alte clădiri ale Consiliului Local. De la Cadastru ni s-a spus că în patrimoniul Consiliului Local sunt în jur de 250-300 de imobile", a spus avocatul. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite