Primăria Galaţi pierde „Casa prim-secretarilor PCR”.Imobilul va fi scos la licitaţie pe 26 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îndreptăţiţi la o despăgubire de 4,2 milioane de euro, moştenitorii unui cartier din Galaţi au pus sechestru pe bunurile Consiliului Local. La prima licitaţie, programată pe 26 august, va fi valorificat imobilul din strada Mihai Bravu 23 (fosta Casa prim-secretarilor PCR). Preţul de pornire este de 250.000 de euro.

Caz fără precedent la Galaţi! Consiliul Local (CL) Galaţi riscă să rămână fără o parte din patrimoniul său imobiliar asupra căruia a fost instituită măsura sechestrului asigurator, una dintre clădirile acestuia fiind scoasă deja la licitaţie. Acţiunea a fost întreprinsă în vederea executării Deciziei irevocabile (nr. 319) emisă de Înalta Curte de Casaţie, pe 20 ianuarie 2011.

CITEŞTE ŞI :  Doi gălăţeni sunt moştenitorii unui cartier întreg, iar Consiliul Local Galaţi a fost obligat de instanţă să le plătească despăgubiri de 4,2 milioane de euro

Este vorba de o despăgubire de 4,2 milioane de euro pe care CL este obligat să o acorde lui Eugen Sima şi Cristian Tudose, moştenitorii unui teren pe care a au fost construite blocurile din cartierul Ţiglina III. Instanţa a decis că nu este posibilă restituirea în natură întrucât terenul revendicat face parte integrantă dintr-un cartier de locuinţe.

ABUZ ÎN SERVICIU

Deşi reprezentanţii CL au susţinut în repetate rânduri faptul că sentinţa Înaltei Curţi nu poate fi pusă în executare deoarece instituţia pe care o reprezintă nu are patrimoniu, avocatul moştenitorilor Alexandru Păun deţine acte oficiale care dovedesc exact contrariul.

Caz fără precedent la Galaţi/Moştenitorii unui cartier au pus sechestru asigurator pe bunurile Consiliului local!

De altfel, reprezentantul celor doi moştenitori a depus la Parchetul Judecătoriei gălăţene, plângeri penale împotriva primarului Dumitru Nicolae, a consilierilor locali, precum şi a câtorva funcţionari de la Trezoreria Galaţi, deoarece refuză achitarea substanţialei despăgubiri.

"Clienţii mei au formulat plângeri penale împotriva persoanelor considerate responsabile. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru cercetarea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor săvârşit în forma calificată, neglijenţa în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii", ne-a declarat avocatul Alexandru Păun.

Conform aceleiaşi surse, în cadrul executării silite derulate împotriva Consiliului Local, a fost instituit sechestrul asigurator asupra unui număr însemnat de imobile printre care "blocul A4, tronson 1, de pe strada Traian, un imobil situat în strada Traian nr. 93, un altul de pe strada Mihai Bravu nr. 23, o clădire situată în Micro 39 C, bl. J5, o alta din strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 32 şi un spaţiu comercial situat pe strada, Domnească nr.13, blocul L, parter".

 „CASA PRIM-SECRETARILOR PCR”, LICITATĂ

Primul imobil care va fi scos la licitaţie este cel de pe strada Mihai Bravu, numărul 23 (în care are sediul grădiniţa particulară Lyra). Casa are o semnificaţie aparte întrucât în perioada comunistă a servit drept locuinţă de serviciu pentru primii secretari PCR care au condus judeţul Galaţi. Licitaţia va avea loc vineri, 26 august, ora 11.00.

„S-a făcut o evaluare de către un expert. Preţul de pornire este 255.000 de euro. Este o clădire valoroasă. Cu siguranţă că vom obţine un preţ bun", afirmă avocatul Păun.

Persoanele care doresc să participe la licitaţie trebuie să se înscrie la biroul executorului judecătoresc Munteanu Paraschiva Laura şi să depună o garanţie de 10%. Licitaţia este publică.

URMEAZĂ TRONSONUL 1 DE LA BLOCUL A4

Conform avocatului Alexandru Păun, în curând, urmează să fie scos la licitaţie tronsonul 1 de la blocul A4.

„Valorează cel puţin un milion de euro. Dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu primarul Galaţiului, vom continua să punem sechestru şi pe alte clădiri ale Consiliului Local. De la Cadastru ni s-a spus că în patrimoniul Consiliului Local sunt în  jur de 250-300 de imobile ", a spus avocatul Păun.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite