Situaţie incredibilă la Galaţi: A dispărut dosarul penal pe baza căruia interlopul Chiaburu a stat trei ani în arest preventiv!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la înmormântarea lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu
Imagine de la înmormântarea lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu

De-a lungul anilor Maricel Nicolau, zis Chiaburu, a fost condamnat în mai multe rânduri pentru înşelăciune şi proxenetism. Cea mai gravă acuzaţie care i s-a adus a fost cea de trafic de persoane în 2002, când a şi fost arestat.

Procurorii îl acuzau că a racolat cinci fete, pe care le-a dus în Spania şi le-a obligat să se prostitueze. La acel moment a fost instituit sechestru pe bunurile lui Chiaburu, însemnând maşini şi case, pentru recuperarea unui prejudiciu estimat la câteva sute de mii de euro.

Fratele interlopului ucis la Galaţi dezvăluie: „Poliţia ştie cine l-a omorât pe Chiaburu. Nu se vrea să se facă dreptate în acest caz"

Baie de sânge în centrul Galaţiului. Un interlop a fost ucis de fiul liderului unei grupări rivale într-un restaurant plin de lume

Interlopul a stabilit şi un record, fiind ţinut în arest timp de trei ani fără să fie condamnat. În paralel, În 2005, avocaţii lui Maricel Nicolau au cerut ca dosarul acestuia să fie retrimis la Parchet pe motiv că nu el ar fi autorul traficului de persoane.

Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi au admis cererea, iar dosarul s-a întors la Parchet. De atunci, nimeni nu mai ştie nimic de el.

Tribunalul Galaţi ne-a comunicat că în arhiva instanţei apare că dosarul a fost returnat la parchet. „Noi nu avem niciun dosar pe numele lui Maricel Nicolau. Este posibil să fie la DIICOT", ne-a declarat procurorul Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cert este că nici avocaţii lui Chiaburu nu reuşesc să dea de urma dosarului.

„Cu două zile înainte să moară, Maricel Nicolau a venit la mine şi m-a întrebat ce se întâmplă cu dosarul ăla din 2002. I-am spus că nu ştie nimeni. Eu am făcut mai multe cereri oficiale la Parchet pentru a mi se comunica în ce stadiu este dosarul, dar mi s-a spus că nu se ştie nimic de el", ne-a declarat Domnica Toader, avocatul lui Chiaburu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite